Reverse

Bakgrund reverse

Reverse används främst för att ta sig över murar, plintar och liknande hinder. Det är inte det mest effektiva sättet att ta sig över hindrena, men om man övar mycket på reverse så kan man få den att se snygg ut.

Ordet “reverse “ är engelska och betyder ungefär motsats eller bakvänt. Det är för att man snurrar runt ett varv och är bakåtvänd när man tar sig över hindret.

Genomförande

Första steget för att lära sig reverse är att gå mot hindret, vrid dig lite åt valfritt håll, hoppa upp och sätt dig på plinten, fortsätt att snurra vidare åt samma håll genom att trycka ifrån med händerna mot plinten där det känns naturligt. Lyft fötterna över plinten och landa på andra sidan.

När du kan första steget enkelt så är det dags för steg två. Jogga fram mot hindret. Hoppa ifrån samtidigt som du börjar vrida kroppen. Vridningen ska göra att bröstet är riktat ner mot plinten medans du hoppar över. Sätt ner händerna i plinten under bröstet så att du får stöd. Håll ihop benen under hoppet och landa mjukt på andra sidan. Det är okej att landa baklänges i början, men målet är att till slut kunna snurra ett helt varv och landa framlänges. För att snurra mer, hoppa ifrån kraftigare, tryck mer med händerna och vrid kroppen extra mycket i luften.

Det går också att göra reverse genom att bara använda en hand. Skillnaden om man kör med en hand är att man behöver vrida mer tidigare. När man kör med två händer så vill man som sagt var ha magen ner mot hindret medans man hoppar över. Om man kör med en hand och snurrar åt till exempel vänster så vill man vrida sig mer så att höger sida av kroppen är riktad ner mot plinten medans man hoppar över så att det blir enklare att balansera vikten.

Vanligaste misstagen:

Att inte hoppa ifrån tillräckligt.

Att sätta i knäna i plinten istället för baken.

Att inte hålla ihop benen under hoppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *