Ivra Kurser - Göteborg
myheter
Epostadress

Lösenord

Ogiltiga uppgifter
Glömt lösenord?

KurserYoga

Yoga

Göteborg
Yoga

Vi har yoga för vuxna och familjeyoga på kvällstid. Under dagtid kan man gå på senioryoga och yoga för föräldralediga där bebisar är välkomna.

Yoga i Göteborg
Yoga är både stärkande och avslappnande. Ett yogapass kan också skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering. I våra små grupper kan alla som vill kan få personlig hjälp och handledning.

TIPS: I sommar har vi gratis yoga i slottskogen, leta upp gruppen "Ivra kurser Yoga" på Facebook och gå med där för att få mer information!

Så här beskriver en av våra yogainstruktörer sitt eget förhållande till yoga och sina yogapass:

"Jag ser yogan som det bästa förhållningssättet till livet, då det skapar en mer harmonisk känsla i tillvaron, emotionell balans, minskad stress, bättre sömn m.m. Samt de fysiska delarna, där du bygger en rörligare och starkare kropp.

Yogapasset är en resa som börjar lugnt och inåtkännande med andningsträning och lugna övningar för rygg, axlar och höfter. Sedan följer en hatha-vinyasa del där du får stretcha ut hela kroppen och bygga slitstarka leder och starka muskler. Passet avslutas alltid med shavasana (avslappning) med levande ljus och ibland någon meditation."

Rosanna, utbildad instruktör inom medicinsk yoga och yoga Vinyasa Hatha.

Psst... Rosanna arbetar även som massör i svensk klassisk massage - kanske blir du överaskad med en skön nackmassage under shavasana!


Yogapass för alla


Yogan för föräldralediga är ett yogapass anpassat för vuxna, där bebisar är välkomna i salen. Här tas också lite extra hänsyn till kroppens förutsättningar efter förlossning - men föräldralediga pappor är förstås också välkomna!

Senioryogan tar hänsyn till lite äldre kroppar och hämtar mycket inspiration från den lugnare medicinska yogan.

Barnen börjar med yoga genom lekfulla yogasagor. De utvecklar kroppskontroll, balans, rörlighet och styrka.

I familjeyogan deltar en vuxen och ett barn tillsammans, de delar också på anmälningsavgiften!

Familjeyoga finns också som varannan-vecka-kurser (jämna respektive ojämna veckor), för er som inte vill eller kan boka upp varje vecka!

Yogakurser för vuxna finns både som kortkurser och terminskurser.Egen yogamatta medtages i alla kurser! Det går också bra att yoga direkt på golvet eller på en handduk. I några salar har vi extramattor.
4 deltagare har bokat yoga under den senaste veckan!
Läs mer om Yoga  


Rosanna Heinander-yoga
Rosanna_Heinander-yoga.jpg
Rosanna Heinander-yoga
Rosanna_Heinander-yoga2.jpg
Yoga familj
Yoga_familj.jpg

Rekommendera kursen till dina vänner


Relaterade kurser
ContaKids

ContaKids

ContaKids är rörelser för barn tillsammans med förälder eller annan vuxen, inspirerat av kontaktimprovisation. Genom att arbeta med kroppen, rörelse och fysisk kontakt utvecklar föräldrar och barn en ny form av kommunikation, vilket är roligt för båda.
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana (OCR) har blivit populärt bl.a. genom Ninja Warriors och många fastnar för träningsformen för att den är allsidig, stärkande och kan inge en känsla av frihet! Hinderbaneträningen finns för barn och som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).

Andra kurser
Akrobatik

Akrobatik

I akrobatikkursen får barnen lära sig allt ifrån olika sorts kullerbyttor och handståenden till volter. De får också prova på akrobatik i grupp och par. En rolig kurs som också kan vara ett komplement till gymnastik eller parkourträning.
Balett

Balett

Baletten började utvecklas vid de europeiska hoven redan under renässansen, idag ingår balett i de flesta professionella dansares träning och den är omtyckt både som scenkonst och träningsform.
Barndans

Barndans

Barndanskurserna innehåller lekfull dansträning. Danslektionerna utvecklar barnens förmåga att balansera, hoppa, snurra och rulla. De börjar med dansteknik, enkla koreografier och improvisationsövningar med trygga ramar.
Barnkalas

Barnkalas

Vi kommer gärna till ditt barnkalas eller er gårdsfest med någon av våra roliga aktiviter!
Bollskola

Bollskola

Kasta, sparka, rulla, passa och ta emot bollar i roliga lekar och övningar. Passar bra för alla som vill prova på olika bollsporter och öva upp sitt bollsinne!
Capoeira

Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik. Breakdance har hämtat inspiration från capoeira och man ser även likheter i akrobatiska sporter som gymnastik och parkour.
Cirkus

Cirkus

Cirkus är en mångsidig aktivitet där barnen får lära sig att hjula och stå på händer, jonglera, gå på lina och att uttrycka sig som clown!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix för barn som vill prova på både dans och gymnastik. Här får eleverna både dansa och öva på gymnastik som görs på mattor – kullerbyttor, handståenden, hjulningar och balanser. För fler gymnastikredskap rekommenderas vår gymnastikkurs.
Dansmix

Dansmix

Dansmixen ger eleverna grundläggande dansträning och möjlighet att prova på flera olika stilar. Många dansstilar har samma basteknik och gränsen mellan dem är ofta flytande.
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Vi har små grupper för alla åldrar, det finns också några fortsättningsgrupper. Egen akustisk gitarr medtages till lektionerna!
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikträningen övas bl.a. kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som tex handvolter och volter. Man använder redskap som satsbrädor, bom och ringar. Vårens nyhet är gymnastik för vuxna! Vi har också gymnastik som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som kan utövas både inomhus och utomhus. Parkour-utövare tränar på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel, på ett säkert och kontrollerat sätt som inte skadar kroppen. Vårens nyhet är parkour för vuxna! Vi har också parkour som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).
Play

Play

Lekfull träning för barn med spring i benen! Här får man leka, springa genom hinderbanor och göra mycket annat kul. För ökad kroppskontroll och rörelseglädje!
Presentkort

Presentkort

Köp ett presentkort hos oss om du vill ge bort en rolig upplevelse till någon, men inte vill bestämma kurs just nu.
PT-paketet

PT-paketet

PT-paketet ger dig chansen att komma igång med träningen eller att sätta nya mål. Du blir intervjuad om dina träningsmål och var du befinner dig idag. Därefter får du ett träningsprogram anpassat för dig, kostråd och personlig support via mail eller telefon. Om du vill ses vi också en gång på ett gym nära dig!
Simning

Simning

Nu startar vi simkurser i Majorna för barn mellan 5-10 år. Vi fokuserar på frisim/crawl, som snabbast ger simkunnighet.
Streetdance

Streetdance

Streetdance är en samlingsbeteckning för flera olika stilar. Gemensamt har de att de har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan." Hos oss ingår house, hip hop, popping och locking.
Teater och drama

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.