Kontakta oss

Här kan du skicka ett meddelande till oss. Längre ner finns svar på vanliga frågor samt kontaktuppgifter till vår kundtjänst.
Visa epostadress  

Visa telefonnummer  


Svar på vanliga frågor

Får man prova på era kurser?
De flesta kurser kan avbokas i fyra dagar efter kursstarten, du kan då prova på kursen vid det första kurstillfället. Undantagen är event, läger och kurser i West Coast Swing, där vi istället erbjuder separata prova på tillfällen.
Vad är platsgaranti och varför finns det?
Platsgarantin är ett abonnemang som du själv måste avsluta genom att maila till info@ivrakurser.se ca 1 månad före nästa kursstart. Om du väljer detta alternativ kommer vi fortsättningsvis att anmäla dig/ditt barn strax innan ordinarie anmälningsperiod öppnar, du får då en bekräftelse till din epost och har som vanligt 14 dagar på dig att avboka platsen kostnadsfritt (du får också en längre betalfrist på 90 dagar).

Du är garanterad en plats tills du själv väljer att avboka och du slipper tänka på att boka i tid. När man passerar en åldersgräns får man automatiskt plats i en äldre grupp i samma lokal, om det finns en fortsättningsgrupp i samma lokal får man automatiskt plats i denna.

Platsgarantin hjälper oss att planera kommande termin och anpassa schemat efter de deltagare som vill fortsätta. Det ger oss möjlighet att ha fler nivåer och högre kvalité på kurserna. Detta innebär också att många av våra platser hålls uppbokade och att många av grupperna stängs för nya deltagare genom att bli fortsättningsgrupper. Därför kan du bara avboka platsen fram till 1 månad före kursstart. Då har vi fortfarande tid att anpassa oss efter eventuella avhopp (och det skapar stabilitet för resten av gruppen och ledaren som inte behöver oroa sig för sena schemaändringar).

Vill du inte bestämma dig nu? Du kan höra av dig till oss under terminen och välja eller välja bort platsgaranti för kommande terminer.
När startar kursen?
De flesta kurser startar v 34-35 på hösten och v 4 på våren. Vissa kurser har andra startveckor, du kan alltid se startdatum på varje kurs i fliken "anmälan" eller under "mina uppgifter" om du är inloggad.
När är det uppehåll och när tar det slut?
Vi har uppehåll på skollov och röda dagar, utom i våra kurser i West Coast Swing. I de flesta lokaler har vi lektioner på en av påsklovsdagarna för att slippa två veckors uppehåll. Vi har alltid uppehåll skärtorsdag-annandag påsk men däremot lektioner torsdag till måndag både före och efter påsk, utom i några kommunala lokaler som är stängda hela påsklovet.

Om vi tvingas ställa in en lektion, tex därför att ledaren blir sjuk med kort varsel, förlängs terminen med ett tillfälle.

Vilken vecka det sista tillfället blir kan därför komma att ändras. När du är inloggad på vår hemsida kan du se din grupps detaljsida under dina kurser, där ser du vilka tillfällen som varit, vilka som varit inställda och när det sista tillfället beräknas vara.
Hur hittar jag till lokalen?
Klicka på lokalnamnet så får du upp en karta och adress till lokalen (i fliken "boka" eller under "mina uppgifter" om du är inloggad), Du kan också leta upp en mer detaljerad vägbeskrivning till din lokal här.
Vad ska man ha på sig?
Till alla fysiska aktiviter rekommenderar vi mjuka oömma kläder som inte är för varma, samt att man tar av sig större/hängande smycken och att man sätter upp långt hår. Ta gärna med vattenflaska.

Barfota, halkstrumpor eller mjuka dansskor i danskurserna. I West Coast Swing rekommenderar vi skor med låg eller utan klack och gärna med mockasula. Det går även bra med gympaskor, ett tips är att trä en bit strumpa över dem för bättre glid. Capoeira tränas normalt barfota. Ta gärna med gymnastikskor till gymnastik och akrobatik, det kan vara skönt att ha i uppvärmningen. I hinderbana och parkour har man vanligtvis gympaskor hela passet. Här finns ett blogginlägg om att välja skor för parkour.

Här finns ett blogginlägg om att välja skor för parkour.
Jag fick ingen bekräftelse på min anmälan/Mail från er verkar inte komma fram till mig!
Den vanligaste orsaken är inställningarna i ditt mailprograms skräppostfilter. Kolla gärna skräppostmappen och spara vår adress för att försäkra dig om att mail från oss inte hamnar där. Kontrollera att du har registrerat din epostadress rätt hos oss och hör av dig om du behöver få bekräftelsen skickad på nytt. Vi vill förstås också att du hör av dig till oss om du tror att du missat någon information!
Har min betalning kommit fram?
När din betalning registrerats hittar du ditt kvitto under "mina uppgifter" om du loggar in här på sidan (som en pdf-fil). Det kan ta någon dag innan din betalning registrerats.
Hur avbokar man en kurs?
Avbokning ska vara skriftlig till info@ivrakurser.se.
Varför tar ni ut en avbokningsavgift på 150 kr?
Vi har ett begränsat antal platser i våra grupper och ofta deltagare i kö. Vi vill minska risken att platser hålls av deltagare som inte dyker upp till starten. Bokningsavgifter är vanliga vid bokning av begränsade platser (jämför tex med resor) och vi hoppas på din förståelse för denna regel!
Jag hittar inte mina betaluppgifter!
Dina betaluppgifter finns i bekräftelsen som skickades till dig när du gjorde anmälan. Du hittar dem också under "mina uppgifter" om du loggar in här på sidan.
Jag har glömt att betala, har jag kvar min plats?
Ja. Vi skickar en betalningspåminnelse om vi inte tagit emot din betalning i tid.
Får föräldrar vara med i salen?
Första lektionen är alla föräldrar välkomna att sitta med i salen. Under terminen vill vi att föräldrar väntar på sina barn utanför salen. Vår erfarenhet är att koncentrationen i gruppen blir bättre då. Vi tycker dock att det är viktigt att alla barn känner sig trygga i gruppen och tillåter att föräldrar vid behov sitter med sina barn en stund början av lektionen eller under terminens första tillfällen. En vuxen ska förstås delta hela terminen i våra familjegrupper!
Får syskon följa med?
Under de lektioner där medföljande vuxna finns med i salen får även syskon titta på, förutsatt att de inte stör undervisningen. I grupperna där en vuxen ska delta får medföljande syskon inte hindra detta (vi rekommenderar bärsele för eventuella bebisar!).
Ska jag meddela om jag är borta?
Om du går på privatlektioner är vi mycket tacksamma om du meddelar oss om du ska vara frånvarande. I våra kurser för grupper kan det vara bra att meddela om du vet att du är borta flera gånger. Om du missar det första tillfället och ändå vill ha chans att prova på en kurs behöver du meddela oss det!
Kan man hyra lokal av Ivra?
Vi hyr gärna ut våra lokaler på dagtid och ibland på lov. Det kan också finnas möjlighet att hyra en lokal för kalas under helgerna, kontakta oss för mer information!