Kontakta oss

Här kan du skicka ett meddelande till oss. Längre ner finns svar på vanliga frågor samt kontaktuppgifter till vår kundtjänst.
Visa epostadress  

Tel 031-352 49 79
Svar på vanliga frågor

Får man prova på era kurser?
Ja, när man bokat plats i en kurs som har fler än 3 tillfällen får man prova på vid det första kurstillfället innan anmälan blir bindande. Då ska avanmälan göras senast 4 dagar efter kursstart (då återbetalas kursavgiften minus 150 kr). Om man gör anmälan efter kursstart får man prova på vid det första kurstillfället efter anmälan. Anmälan till kurser som har färre än 3 tillfällen blir bindande 4 dagar före kursstart.
När startar kursen?
De flesta kurser startar v 36 på hösten och v 5 på våren. Vissa kurser har andra startveckor, du kan alltid se startdatum på varje kurs i fliken "anmälan" eller under "mina uppgifter" om du är inloggad.
Hur hittar jag till lokalen?
Klicka på lokalnamnet så får du upp en karta och adress till lokalen (i fliken "anmälan" eller under "mina uppgifter" om du är inloggad), Du kan också leta upp din lokal här.
Vad ska barnen ha på sig under lektionen?
Vi rekommenderar mjuka oömma kläder som inte är för varma. Barfota, halkstrumpor eller mjuka dansskor i danskurserna. Capoeira tränas normalt barfota. Ta med gymnastikskor till gymnastik, akrobatik, hinderbana och parkour.

Här finns ett blogginlägg om att välja skor för parkour.
Har min betalning kommit fram?
När din betalning registrerats hittar du ditt kvitto under "mina uppgifter" om du loggar in här på sidan (som en pdf-fil). Det kan ta någon dag innan din betalning registrerats.
Hur avbokar man en kurs?
Före kursstart kan du avboka kostnadsfritt i 14 dagar!
Avanmälan ska vara skriftlig, det går bra att använda kontaktformuläret ovan. Om du vill avboka en obetald kurs senare än 14 dagar efter anmälan, eller efter kursstart, betalar du 150 kr i avbokningsavgift med samma referensnummer som du fick vid anmälan. När betalningen registrerats avbokar vi platsen. Om du vill avboka en betald kurs behöver vi ditt kontonummer för att återbetala kursavgiften (återbetalning görs upp till 4 dagar efter första kurstillfället).
Varför tar ni ut en avbokningsavgift på 150 kr?
Konstumentombudsmannens rekommendation för kursverksamhet är att anmälan ska vara bindande och att återbetalning inte ska göras. Vi vill dock ge alla chansen att prova på innan anmälan blir bindande och tillåter därför avanmälan med återbetalning även efter kursstart (upp till 4 dagar efter kursstarten, eller det första kurstillfället efter anmälan).

Vi har ett begränsat antal platser i våra grupper och ofta deltagare i kö. Vi vill minska risken att platser hålls av deltagare som inte dyker upp till starten. Bokningsavgifter är vanliga vid bokning av begränsade platser (jämför tex med resor) och vi hoppas på din förståelse för denna regel!
Jag fick ingen bekräftelse på min anmälan/Mail från er verkar inte komma fram till mig!
Den vanligaste orsaken är inställningarna i ditt mailprograms skräppostfilter. Kolla gärna skräppostmappen och spara vår adress för att försäkra dig om att mail från oss inte hamnar där. Kontrollera att du registrerat din epostadress rätt hos oss och hör av dig om du behöver få bekräftelsen skickad på nytt. Vi vill förstås också att du hör av dig till oss om du tror att du missat någon information!
Jag hittar inte mina betaluppgifter!
Dina betaluppgifter finns i bekräftelsen som skickades till dig när du gjorde anmälan. Du hittar dem också under "mina uppgifter" om du loggar in här på sidan.
Jag har glömt att betala, har jag kvar min plats?
Ja. Vi skickar en betalningspåminnelse om vi inte tagit emot din betalning i tid.
Får föräldrar vara med i salen?
Första lektionen är alla föräldrar välkomna att sitta med i salen. Under terminen vill vi att föräldrar till barn från 4 år och uppåt väntar utanför. Vår erfarenhet är att koncentrationen i gruppen blir bättre då. Vi tycker dock att det är viktigt att alla barn känner sig trygga i gruppen och tillåter att föräldrar vid behov sitter med sina barn en stund början av lektionen eller under terminens första tillfällen. En vuxen ska delta med sitt barn i dansen för 2-3 åringar.
Får syskon följa med?
Under de lektioner där medföljande vuxna finns med i salen får även syskon titta på, förutsatt att de inte stör undervisningen. I grupperna där en vuxen ska delta får medföljande syskon inte hindra detta (vi rekommenderar bärsele för eventuella bebisar!).
Vad är platsgaranti och varför finns det?
Platsgarantin är ett abonnemang som du själv måste avsluta genom att maila till info@ivrakurser.se ca 1 månad före nästa kursstart. Om du väljer detta alternativ kommer vi fortsättningsvis att anmäla dig/ditt barn strax innan ordinarie anmälningsperiod öppnar, du får då en bekräftelse till din epost och har som vanligt 14 dagar på dig att avboka platsen kostnadsfritt (du får också en längre betalfrist på 90 dagar).

Du är garanterad en plats tills du själv väljer att avboka och du slipper tänka på att boka i tid. När man passerar en åldersgräns får man automatiskt plats i en äldre grupp i samma lokal, om det finns en fortsättningsgrupp i samma lokal får man automatiskt plats i denna.

Platsgarantin hjälper oss att planera kommande termin och anpassa schemat efter de deltagare som vill fortsätta. Det ger oss möjlighet att ha fler nivåer och högre kvalité på kurserna. Detta innebär också att många av våra platser hålls uppbokade och att många av grupperna stängs för nya deltagare genom att bli fortsättningsgrupper. Därför kan du bara avboka platsen fram till 1 månad före kursstart. Då har vi fortfarande tid att anpassa oss efter eventuella avhopp (och det skapar stabilitet för resten av gruppen och ledaren som inte behöver oroa sig för sena schemaändringar).

Vill du inte bestämma dig nu? Du kan höra av dig till oss under terminen och välja eller välja bort platsgaranti för kommande terminer.