Kurser > West

West Coast Swing

Göteborg

West Coast Swing (WCS) är en modern partnerdans från Kalifornien, som dansas till ett brett utbud av musik såsom pop, R'n'B, hip hop och blues.

West Coast Swing i Göteborg
Dansen har samma rötter som Lindy Hop och andra swing-danser. Den har med tiden också influerats av många olika danser och är i ständig utveckling. Nu är den en mer och mer uppskattad dansstil som sprids snabbt över hela världen, inte minst genom sociala medier där dansen gör succé med sin stora variation och sina många fantastiska dansare.

Dansen kännetecknas av ett elastiskt utseende och uppskattas för att den är lekfull, har en mjuk skön känsla och ger stor möjlighet till improvisation när man lärt sig och förstår de tekniker och turer som dansen bygger på.

I West Coast Swing kan båda dansrollerna, dvs. förare och följare, ta initiativ i dansen. Det är också vanligt att både kvinnor och män lär sig och dansar båda rollerna.

Socialdans
Varje torsdag har vi socialdans efter kurserna. Socialdansen ingår för kursdeltagare och kostar 80 kr för dig som inte går kurs (40 kr för studenter).

Ibland har vi socialdans i softaste AW-form på fredagar - Late Night Vibe - och i bästa feststämning på lördagar - Club Beat!

Socialdansens trivselregler

Kursutbud
Vi har kurser på flera nivåer. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin kurs ber vi dig att läsa igenom vad de olika nivåerna innebär innan du bokar din plats. Utförliga nivåbeskrivningar finns längre ner på den här sidan. Vi tar oss rätt att flytta kursdeltagare som bokat fel nivå.

Måndagar:

Teknikfokus – Här djupdyker vi i teknikkoncept och tar oss tid att öva i en liten grupp där alla får mycket personlig feedback. Förkunskapskrav: du har gått minst en kurs på nivå 2.

Moves & variations – En kurs med fokus på turvariationer, styling och coola moves! Kontrast och komplement för dig som går på Teknikfokus samma kväll, eller en kurs för dig som bara är sugen på att utöka din repertoar på dansgolvet. Förkunskapskrav: du har gått minst en kurs på nivå 2.

Torsdagar:

Nivå 1-4, flera teman - På torsdagar har vi kurser på fyra nivåer, från nybörjare (nivå 1) till vår mest avancerade grupp (nivå 4). På nivå 2-3 går man flera kurser innan man byter nivå.
Kurserna har 3 olika teman: egen teknik, partner work och musikalitet.

Följarteknik och styling – Den här kursen har två varianter: ”solo” är öppen för alla följare, ”duo” är öppen för följare som kan föra grundturerna.

Socialdans - Efter torsdagskurserna har vi socialdans som ingår för alla som gått kurs under kvällen!

Varannan söndag:

Coachad egen träning – kom och öva på vad du vill tillsammans med andra, med möjlighet att ställa dina frågor och få personlig hjälp av våra lärare på plats. Nivå 2-3.

Egen träning – för nivå 4 och uppåt finns det varannan söndag en träning där gruppen organiserar sig själv (ej lärarledd).

Kursnivåer

Nivå 1
Vår nybörjarkurs för dig som inte har någon tidigare erfarenhet av West Coast Swing! Kursen passar också för dig som vill repetera och jobba på grundturerna och grundläggande teknik, eller vill lära dig den andra dansrollen.

Nivå 2
Förkunskapskrav:

- Du har lärt dig och känner dig självsäker i de fem grundturerna left side pass, right side underarm, sugar push, sugar tuck och whip.
- Du känner till och förstår begreppen stretch och compression och kan använda dig av dessa i din dans.

Innehåll:
På den här nivån finns kurser med olika teman i fokus: musikalitet, egen teknik och Partner Work. Du kan gå dem i vilken ordning som helst och gärna flera gånger. Alla kurser innehåller nya turer, variationer och styling.

Nivå 3
Förkunskapskrav:

- Du har gått våra tre tematiska kurser (musikalitet, egen teknik och Partner Work) på nivå 2 minst en gång vardera, och känner dig bekväm med innehållet i dem.
- Utöver grundturerna känner du dig självsäker i att utföra turer såsom cut-off, slingshot, inside roll, roll in roll out (olika varianter), passing tuck (open och closed) samt whip-variationer.
- Du dansar med korrekt timing.
- Du socialdansar regelbundet.

Innehåll:
Även på den här nivån finns kurser med olika teman i fokus: musikalitet, egen teknik och Partner Work. Alla kurser innehåller nya turer, variationer och styling men de fokuserar i högre grad än tidigare kursnivå på fördjupning. I veckokurserna på nivå 3 är grupperna därför mindre och lärarna erbjuder mer personlig feedback till dem som vill.

Nivå 4
Denna nivå fokuserar på mer avancerade teknikkoncept, oavsett om du vill tävla eller ta din socialdans till nästa nivå. Nivån är lämplig för dig som har dansat i flera år, ibland deltar på WSDC-event, och dansar med rytm, styling och interpretation av musiken oavsett tempo. Våra lärare avgör när du är redo för nivå 4 och kommer då att flytta upp dig från nivå 3. Om du inte går kurs hos oss och anser att detta är din nivå, kan du kontakta oss!

Rabatter
I WCS har vi både 50 % studentrabatt och 50 % rabatt för dig som går två kurser på torsdagar under samma kursperiod (rabatterna kan inte kombineras). Skriv "rabatt 50 %" i den frivilliga informationen i din bokning. Du kommer att få ordinarie betaluppgifter och betalar helt enkelt in hälften av det så lägger vi in din rabatt när vi sett båda dina bokningar eller sett din studentlegitimation (visa upp den vid det första kurstillfället).

Relaterade kurser
West Coast Swing

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Balettlektionerna leds av välutbildade dansare, teknik och dansglädje står i fokus!
West Coast Swing

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."

Andra kurser
West Coast Swing

Akrobatik

En kurs i akrobatik innehåller allt från kullerbyttor och hjulningar till olika sorters volter och parakrobatik.
West Coast Swing

Barndans

Barndans i små barngrupper. Lekfull dansträning som introducerar dansteknik, förmedlar dansglädje och uppmuntrar kreativitet och modet att uttrycka sig.
West Coast Swing

Box-fitness

Med sparkar och slag tränas hela kroppen i ett fartfyllt träningspass till musik. Du kommer såklart också hinna lära dig lite självförsvar, box- och kickteknik.
West Coast Swing

Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg och Västra Frölunda. Vuxna får flera träningar i veckan till priset av en! Se schemat.
West Coast Swing

Cheerleading

Cheerleading är besläktad med gymnastik och består också av koreograferade rörelser som ibland liknar dans. Det ingår bla hopp, pyramider och senare volter.
West Coast Swing

Dansmix

I den här danskursen får man prova på flera olika dansstilar som jazz, show, balett och streetdance. Perfekt både för den som nyss börjat och för den som redan älskar att dansa!
West Coast Swing

Distans

För dig som inte bor i Göteborg, eller bara trivs bäst hemma, erbjuder vi privatlektioner i piano och gitarr på distans!
West Coast Swing

Gitarr

Gitarrkurser med privatlektioner eller små grupper för barn, ungdomar och vuxna. Alla nivåer är välkomna!
West Coast Swing

Gymnastik

Gymnastik för barn på alla nivåer! Gymnastikkursen finns även för vuxna och är ett roligt sätt att bygga upp styrka, flexibilitet och mod.
West Coast Swing

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, fartfyllt och svettigt! Den här kursen är vår mest populära familjeträning. Varierat och kul för både barn och vuxen!
West Coast Swing

Konst

Vi har konstkurser för både barn och vuxna! Barnen får prova på att måla, använda lera, textil och annat kul! Vuxna kan välja mellan teckning, måla akryl och foto.
West Coast Swing

Läger

Vi ordnar läger under alla skollov. Här kan den som inte gått tidigare få en snabbstart och den som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt!
West Coast Swing

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs för barn som gillar både sång och musik, att röra på sig och att ha publik!
West Coast Swing

Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.
West Coast Swing

Piano

Pianokurser med privatlektioner eller små grupper för barn, ungdomar och vuxna. Alla nivåer är välkomna!
West Coast Swing

Privatlektion

Privatlektioner är perfekt för den som vill prova något nytt eller verkligen fokusera och bli bättre på en viss färdighet. Vi erbjuder privat träning i många av våra aktiviteter.
West Coast Swing

Showjazz

Jazzdans innefattar många olika stilar som ofta används i showsammanhang. En fartfylld danskurs till modern musik! För barn och vuxna.
West Coast Swing

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.
West Coast Swing

Webbshop

Skriv önskat tryck 1-12 (se bildlista), färg och storlek i rutan "frivillig info" när du beställer.
West Coast Swing

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.