Nära dig - kurser i Göteborg

Ivra kurser startade som dansskolan Barndansverkstan år 2010.  Fem år senare hade vi ett brett utbud av kurser för barn, ungdomar och vuxna. Då blev vi Ivra. Nu firar vi 10-års jubileum!

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Agnes Öster

Agnes Öster

Agnes har tränat truppgymnastik i många år och bland att tävlat i USM, JSM och SM. Hon har även många års erfarenhet som gymnastikledare och hon har i samband med detta gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Agnes tycker att det roligaste med gymnastik är att utmana sig själv, att våga och lära sig nya saker. Hon anser att gymnastik ska vara kul samtidigt som man blir stark och får en ökad kroppskontroll.
 Ahmad Albetar

Ahmad Albetar

Ahmad började träna parkour 2013. Nu tränar han både parkour, freerun och tricking många dagar i veckan för att fortsätta utvecklas. Hans mål är att kunna tävla över hela världen.

Ahmad har också varit aktiv som tränare sedan 2017. Han startade en egen parkourgrupp i Hagfors och har även jobbat som tränare i Stockholm. Vi är glada att nu ha honom hos oss i Göteborg!
 Alaa Alkharfan

Alaa Alkharfan

Alaa har sedan hon kom till Sverige gått på barnskötarutbildning och jobbat i skolan. Hösten 2020 började hon som assistent i våra parkour- och gymnastikgrupper, där hon hjälper både barn och ledare under träningarna.

Alaa har snabbt kommit in i sin roll och blivit omtyckt för entusiasm, vänlighet och engagemang!
 Albin Yttergren

Albin Yttergren

Albin har en gedigen utbildning som dansare och musikalartist. Han är examinerad från både Balettakademiens yrkesutbildning och Performing Arts School, efter Folkhögskola med inriktning show och musikal samt gymnasiets estetiska program. Under tiden har han haft flera artistuppdrag.

Albin har också varit elitgymnast och deltagit i tre SM! Han har stor erfarenhet av att undervisa i gymnastik från sin tidigare gymnastikförening. Enligt honom är det bästa med musik, dans och sport är att de skapar gemenskap!
 Ali Nejati

Ali Nejati

Ali är en allsidig atlet som bla tränat breakdance, parkour och akrobatik. Han har tidigare undervisat parkourgrupper i föreningar och även gått Gymnastikförbundets ledarutbildning.

Hos oss har han varit en ambitiös och engagerad parkourledare sedan 2017. Ibland gör han även gästbesök i våra streetdancekurser för att lära ut breaking! Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!

Angel har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.
 Anna Danielsson

Anna Danielsson

Anna har studerat både piano och fiol sedan unga år och utbildar sig just nu till musiklärare på Göteborgs Universitet.

Hon rör sig mellan olika genrer och ser glädjen till musik som det viktigaste i att lära sig ett instrument. Hos oss undervisar Anna i piano, fiol och gitarr!
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit gymnastiktränare för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på förskola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Emil Nilsson

Emil Nilsson

Emil har flera år av folkhögskolestudier i gitarr och musik i bagaget. Just nu studerar han komposition på Högskolan för scen och musik.

Emil har under flera års tid vikarierat som gitarrlärare på Gävles Kulturskola. Hos oss är han nu en uppskattad ledare i båda sina instrument - gitarr och piano.
 Fanny Eriksson

Fanny Eriksson

Fanny har gått på Wendelsbergs Folkhögskolas musikallinje och nu studerar hon till musikalartist på Balettakademins yrkesutbildning.

Hos oss har Fanny varit ledare i barndans och balett sedan våren 2020, nu leder hon våra musikalkurser!
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergsfolkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar, senast på Teater Sesam och Astrid Lindgrens sommarland.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik.
 Jakob Fogelklou

Jakob Fogelklou

Jakob har tränat Calisthenics/Street Workout sedan 2013 och varit ledare för både ungdomar och vuxna. Han har tävlat i olika kategorier inom Calisthenics och i SM i Street Workout (freestyle). Förutom att han har många års erfarenhet som ledare inom dessa sporter är han också certifierad Movnat-tränare.

Det Jakob tycker är så kul med Calisthenics/Street Workout är att man använder sin egen kropp som träningsredskap och att man kan utöva sporten precis var som helst!
 Jesper Cameron

Jesper Cameron

Jesper är en aktiv parkourutövare med lång erfarenhet, även som tränare. Han har också tränat och undervisat i gymnastik, deltagit i gymnastikförbundets ledarutbildning för parkour och Ivras egna fortbildningar under lång tid.

Jesper är vår första parkourtränare och han har gjort sig mycket populär bland sina elever!
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Karin Breisch

Karin Breisch

Karin är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har även studerat på Gotlands Dansutbildningar med inriktning improvisation och komposition.

Karin har medverkat som dansare i bl.a. Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3 Guld Galan. Hon har många års erfarenhet av dansundervisning och när hon inte undervisar hos oss på Ivra jobbar hon som coach för andra danslärare runt om i Sverige.
 Lovisa Mattisson

Lovisa Mattisson

Lovisa är utbildad danspedagog vid Karlstad universitet. Hon har även läst musikteater på Ölands folkhögskola och studerat dans på heltid. Hon har undervisat dans för olika åldrar och även varit gruppinstruktör på gym.

Dans och musik är Lovisas största intressen, vilka passar utmärkt att kombinera i undervisningen. På lektionerna hoppas hon kunna ge dansglädje, skapa nyfikenhet, dela med sig av egna erfarenheter och utmana eleverna i deras dansresa!
 Maja Johansson

Maja Johansson

Maja höll länge på med konståkning och jobbade då även som tränare. Senare bestämde hos sig för att helt satsa på dans, sång och teater, och hon har nu tagit examen från Performing Arts School i Göteborg.

Maja beskriver att dansen byggde en stor del av hennes självförtroende och hon tror att dans kan bidra med mycket till barn. På sina lektioner vill hon skapa en miljö där man peppar varandra och både kan inspirera och få inspiration av andra!
 Mari Johansson

Mari Johansson

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mira Jägemar

Mira Jägemar

Mira är utbildad på både Kaggeholm och Kävesta folkhögskola med inrikting improvisation och modern dans. Våren 2017 tog hon examen från Balettakademien yrkesutbildning. Mira har bl.a. jobbat som dansare i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och uppträtt på Göteborgs Operan med flertal produktioner.

Mira har jobbat hos oss sedan hösten 2017 och hon är en glad och peppande ledare med stort engagemang för sina elever.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en heltidsanställd och mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare.
 Mohammad Jafari

Mohammad Jafari

Mohammad har tränat parkour och freerunning sedan han var barn. Under den tiden tränade han också andra barn och ungdomar. Nu fokuserar han på undervisning för att lära ut parkour till andra.

Förutom att vara en uppskattad ledare hos oss ägnar sig Mohammad bla åt styrketräning och studier.
 Moltas Thörnblom

Moltas Thörnblom

Moltas går just nu tekniskt program på gymnasiet men han ägnar en stor del av sin fritid till träning. Han har ett brinnande intresse för parkour, som han tränat regelbundet sedan 2013.

Moltas har också erfarenhet av andra krävande sporter som kampsport och styrketräning. Hos oss undervisar han i parkour och hinderbana för barn och familjer.
 Natalie Timotic

Natalie Timotic

Natalie har jobbat som danslärare sedan 2012 och hon har undervisat både barn och vuxna. Hon har tidigare studerat dans på Karlstads universitet och just nu går hon på ämneslärarprogrammet med inriktning dans för gymnasieskola vid Göteborgs universitet.

Natalie använder sin breda kompetens i flera olika danskurser samt dans- och gymnastikmix! Hon är också mycket uppskattad i våra skoluppdrag.
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle är högskoleutbildad gitarrist och producent. Han har medverkat på flertalet inspelningar i flera olika genrer och turnerat i över 30 länder.
Han reparerar secondhand-gitarrer, driver
egen ljudfirma och jobbar
deltid som musiklärare på mellanstadiet.

Både vi och hans elever är mycket glada över att ha honom som lärare i våra gitarrkurser!
 Paulina Bielicz

Paulina Bielicz

Paulina Bielicz är i grunden utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har i vuxen ålder utöver dansen och sången även kommit att träna kampsport och gymnastik. Hos oss känner många henne från undervisning i dans- och gymnastikmix, gymnastik, cirkus, akrobatik och familjegympa.

Paulina tycker att det är viktigt att möta varje barn där de är idag och hjälpa dem framåt i sin utveckling. Dessutom ska det vara roligt att träna!
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 30 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är ordförande i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Rosanna Heinander

Rosanna Heinander

2014 utbildade Rosanna sig till instruktör inom Medicinsk yoga, som idag finns på flera vårdcentraler och sjukhus i landet då studier på bl.a. Karolinska sjukhuset visat mycket positiva resultat för personer med rygg och höftbesvär, utbrändhet, sömnsvårigheter m.m.
2015 blev Rosanna även instruktör i Vinyasa Yoga - en mer fysiskt aktiv form av yoga.

Som yogainstruktör har hon använt dessa erfarenheter för att skapa egna omtyckta och välbalanserade pass.

 Sabina Larsson

Sabina Larsson

Sabina är utbildad instruktör inom Hathayoga som har rötter främst inom Ashtanga och Powervinyasa. Hon har varit en aktiv yogautövare i många år, både inom den dynamiska och den mindfulnessinspirerande stilen.

Sabina är också utbildad hälsopedagog. Hon är en mycket kunnig och engagerad ledare med stor förmåga att hjälpa varje elev framåt.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013, då hans först såg sporten och kände att han ville lära sig den, dels för att det såg häftigt ut och dels för att han kände att det skulle passa honom.

Så här säger han själv om varför: Jag gillar att man behöver använda sig av sin egen kropp, att man behöver vara både smidig och stark. Jag gillar också att det inte handlar så mycket om att tävla eller visa upp sig utan mer om att ha kul, och man kan ha sin helt egna stil. Alla kan olika trick och alla har olika sätt att göra dem. Det finns inte rätt och fel.
 Sara Finnerstad Holm

Sara Finnerstad Holm

När Sara var yngre tränade hon mycket truppgymnastik och hon tävlade även i SM. Senare gick Sara över till att själv bli gymnastikledare och hon fick i samband med detta gå flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Sara har också ett stort intresse för dans och musik och är utbildad både på Performing Art School i Göteborg och i musikproduktion på Musicians Institute i Los Angeles. Sara undervisar i gymnastik och akrobatik.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och blev tidigt intresserad av musikal. Hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också tränat truppgymnastik i många år, dansat bollywooddans på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Hos oss är hon en populär ledare för både dans och gymnastik. Dessutom har hon tagit sig an utmaningen att lära sig och undervisa i parkour!
 Sofia Ringhage

Sofia Ringhage

Sofia är utbildad musikalartist. Hon har gått Musikteaterskolan i Bjärnum och tagit examen från Performing Arts School här i Göteborg.

Sofia har tidigare arbetat som dramalärare för barn och som lärarvikarie på grundskola. Hos oss använder hon sin breda kompetens och sitt stora engagemang i flera olika ämnen!
 Stina Terngård

Stina Terngård

När Stina var yngre tränade och tävlade hon i truppgymnastik. Samtidigt var hon också själv gymnastiktränare i flera år. Under hennes år som tränare fick hon gå flera av gymnastikförbundets utbildning.

Förutom att vara en av våra engagerade ledare studerar Stina just nu till idrott – och fritidslärare.
 Tony Hadders

Tony Hadders

Tony har ett stort intresse för stunt, parkour och akrobatik. Detta har lett till att han utbildat sig inom cirkus och han jobbar idag som både cirkusartist och cirkuspedagog.

Han har fem års utbildning bakom sig hos Cirkus Cirkör i Stockholm och AFUK i Köpenhamn. Han har specialiserat sig inom kinesisk påle, handstående och dansakrobatik. Förutom detta är han idag också dansare, musiker och filmskapare.
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år. Hon har under denna tid sysslat med både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på andra sporter så som crossfit och rugby.

Vera tycker att gymnastik är en fantastisk träningsform, hon tycker om att dela sin kunskap med sina elever och hjälpa alla framåt. Vid sidan om sin undervisning hos oss går Vera samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet.
 Victor Rydström

Victor Rydström

Victor har studerat jazz, pop och rock på flera folkhögskolor och är utbildad jazz/rock-musiker på musikhögskolan i Örebro. Han frilansar i olika projekt både inom jazz- pop- och rockgenren och har driver även egna projekt, främst inom jazz.

Hos oss undervisar Victor i piano och gitarr sedan våren 2020!
 Wilma Richards Jonasson

Wilma Richards Jonasson

Wilma har gått Estetiska Programmet inriktning dans på Hulebäcksgymnasiet och därefter Danslinjen på Löftadalens Folkhögskola. Genom sin utbildning har hon fått lära känna många olika dansstilar och vill hela tiden fortsätta att lära sig mer.

Alla kan dansa är hennes viktigaste motto och hon delar gärna med sig av sin dansglädje!