Ivra Kurser logga - Göteborg
Parkour och balett Gitarr och gymnastik Streetdance Yoga och bollskola Barndans och capoeira Drama Konstpyssel Dans
kurser i GöteborgNära dig - kurser i Göteborg

Ivra kurser startade som dansskolan Barndansverkstan år 2010.  Fem år senare hade vi ett brett utbud av kurser för barn, ungdomar och vuxna. Då blev vi Ivra. Nu firar vi 10-års jubileum!

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Ahmad Albetar

Ahmad Albetar

Ahmad började träna parkour 2013. Nu tränar han både parkour, freerun och tricking många dagar i veckan för att fortsätta utvecklas. Hans mål är att kunna tävla över hela världen och han är redan Pro Athlete.

Ahmad har också varit aktiv som tränare de senaste tre åren. Han startade en egen parkourgrupp i Hagfors och under våren jobbade han heltid som tränare i Stockholm. Vi är glada att nu ha honom hos oss i Göteborg!
 Alaa Alkharfan

Alaa Alkharfan

Alaa har sedan hon kom till Sverige gått på barnskötarutbildning och jobbat i skolan. Hösten 2020 började hon som assistent i våra parkour- och gymnastikgrupper, där hon hjälper både barn och ledare under träningarna.

Hon har snabbt kommit in i sin roll och blivit omtyckt för entusiasm, vänlighet och engagemang!
 Albin Yttergren

Albin Yttergren

Albin har en gedigen utbildning som dansare och musikalartist. Han har nyligen tagit examen från Balettakademiens yrkesutbildning i Göteborg. Före dess gick han på Performing Arts School, Folkhögskola med inriktning show och musikal, samt gymnasiets estetiska programmet. Under tiden har han även haft flera artistuppdrag.

Albin har också varit elitgymnast inom truppgymnastik och deltagit i tre SM! Dessutom har han stor erfarenhet av att undervisa i gymnastik från sin tidigare gymnastikförening. Albin tycker att det bästa med musik, dans och sport är att de skapar gemenskap!
 Ali Nejati

Ali Nejati

Ali är en allsidig atlet som bla tränat breakdance, parkour och akrobatik. Han har tidigare undervisat parkourgrupper i föreningar och även gått Gymnastikförbundets ledarutbildning.

Hos oss har han varit en ambitiös och engagerad parkourledare sedan 2017. Ibland gör han även gästbesök i våra streetdancekurser för att lära ut breaking! Angelina Jacklin

Angelina Jacklin

Angelina har tagit examen från Balettakademiens 3-åriga utbildning till dansare. Före dess gick hon det estetiska programmets dansinriktning på gymnasiet och en ettåring dansutbildning vid Karlstads universitet.

Angelina började undervisa 2015. Hon säger att dansen alltid haft en viktig roll i hennes liv och att hon brinner för att sprida vidare dansglädje till andra!
 Anna Danielsson

Anna Danielsson

Anna har studerat både piano och fiol sedan unga år och utbildar sig just nu till musiklärare på Göteborgs Universitet.

Hon rör sig mellan olika genrer och ser glädjen till musik som det viktigaste i att lära sig ett instrument. Hos oss undervisar Anna i piano, fiol och gitarr!
 Elin Ryman Myllyvainio

Elin Ryman Myllyvainio

Elin har tagit studenten från Kungliga Svenska Balettskolans yrkesutbildning i Stockholm där hon gick från 10 års ålder. Efter det har hon gått på folkhögskolan med drama och teaterinriktning.

Hon har tidigare undervisat som dansledare hos oss, hösten 2020 är hon tillbaka som ledare för våra teater och dramakurser!
 Fanny Eriksson

Fanny Eriksson

Fanny har gått på Wendelsbergs Folkhögskolas musikallinje och nu studerar hon till musikalartist på Balettakademins yrkesutbildning.

Hos oss har Fanny varit ledare i barndans och balett sedan våren 2020, nu leder hon våra musikalkurser!
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergsfolkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar och just nu hittar ni honom på Teater Sesam.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik. Han har undervisat i gymnastik hos oss sedan våren 2020!
 Jakob Fogelklou

Jakob Fogelklou

Jakob har tränat Calisthenics/Street Workout sedan 2013 och varit ledare för både ungdoms-och vuxengrupper. Han har tävlat i olika kategorier inom Calisthenics, till exempel Muscle-ups, samt tävlat i SM i Street Workout (freestyle). Förutom att han har många års erfarenhet som ledare inom dessa sporter är han också certifierad Movnat-tränare.

Det Jakob tycker är så kul med Calisthenics/Street Workout är att man använder sin egen kropp som träningsredskap och att man kan utöva sporten precis var som helst!
 Jesper Cameron

Jesper Cameron

Jesper är en aktiv parkourutövare med lång erfarenhet, även som tränare. Han har också tränat och undervisat i gymnastik, deltagit i gymnastikförbundets ledarutbildning för parkour och Ivras egna fortbildningar under lång tid.

Jesper är vår första parkourtränare och han har gjort sig mycket populär bland sina elever!
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på Högskolan för Scen och Musik där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Karin Breisch

Karin Breisch

Karin är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har även studerat på Gotlands Dansutbildningar med inriktning improvisation och komposition.

Karin har medverkat som dansare i bl.a. Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3 Guld Galan. Hon har många års erfarenhet av dansundervisning och när hon inte undervisar hos oss på Ivra jobbar hon som coach för andra danslärare runt om i Sverige.
 Lovisa Mattisson

Lovisa Mattisson

Lovisa är utbildad danspedagog vid Karlstad universitet. Tidigare har hon även läst musikteater på Ölands folkhögskola och studerat dans på heltid. Under utbildningarna har hon fått undervisa dans i olika åldrar. Hon har även varit gruppinstruktör på gym och ledare i dans på kulturläger.

Dans och musik är Lovisas största intressen, vilket passar utmärkt att kombinera i undervisningen.
På lektionerna hoppas hon kunna ge dansglädje, skapa nyfikenhet och utmana eleverna i deras dansresa.
Hon ser mycket fram emot att få träffa och dela dans med alla elever nu i höst!
 Mari Johansson

Mari Johansson

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mira Jägemar

Mira Jägemar

Mira är utbildad på både Kaggeholm och Kävesta folkhögskola med inrikting improvisation och modern dans. Våren 2017 tog hon sin treåriga yrkesutbildning på Balettakademien här i Göteborg. Mira har bl.a. jobbat som dansare i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och uppträtt på Göteborgs Operan med flertal produktioner.

Mira har jobbat hos oss sedan hösten 2017 och hon är en glad och peppande ledare med stort engagemang för sina elever.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har tränat parkour i många år, de senare åren har han även undervisat i parkour för barn och unga. Under tiden han har undervisat har han även fått ta del av fortbildningar för parkourledare.

Mirza började jobba hos oss hösten 2018, han brinner för sitt ämne och sina elever och satsar på att fortsätta utvecklas!

 Mohammad Jafari

Mohammad Jafari

Mohammad har tränat parkour och freerunning sedan han var barn. Han har även undervisat barn och ungdomar. Nu fokuserar han på undervisning för att lära ut parkour till andra.

Under våren vikarierade han hos oss och nu är han på plats som ledare på lördagar, vi hälsar honom varmt välkommen!
 Mohammad Tellawi

Mohammad Tellawi

Mohammad har både tränat parkour sedan 2012. De sista tiden har han satsat mer på skolan och nu är han tillbaka med mycket energi som han vill sprida till sina elever.

Han säger att han alltid är taggad inför att träffa nya elever som vill börja med hans sport och dela den med honom!
 Moltas Thörnblom

Moltas Thörnblom

Moltas går just nu teknisk program på gymnasiet men han ägnar stor del av sin fritid till träning. Han har ett brinnande intresse för parkour, och han tränat regelbundet sedan 2013.

Moltas har också erfarenhet av andra krävande sporter som kampsport och styrketräning. Hos oss undervisar han i parkour och hinderbana för barn och familjer.
 Natalie Timotic

Natalie Timotic

Natalie har jobbat som danslärare sedan 2012 och hon har undervisat både barn och vuxna. Hon har tidigare studerat dans på Karlstads universitet men just nu går hon på ämneslärarprogrammet med inriktning dans mot gymnasieskola vid Göteborgs universitet.

Natalie leder våra balettkurser för både barn och vuxna och undervisar även i dans- och gymnastikmix!
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle är högskoleutbildad gitarrist och producent. Han har medverkat på flertalet inspelningar i flera olika genrer och turnerat i över 30 länder.
Han reparerar secondhand-gitarrer, driver
egen ljudfirma och jobbar
deltid som musiklärare på mellanstadiet.

Vi är glada över att ha honom som lärare i våra gitarrkurser!
 Paulina Bielicz

Paulina Bielicz

Paulina Bielicz är i grunden utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har i vuxen ålder utöver dansen och sången även kommit att träna kampsport och gymnastik. Hos oss känner många henne från undervisning i dans- och gymnastikmix, gymnastik, cirkus, akrobatik och familjegympa. Nu är vi superglada att ha henne tillbaka som gymnastikledare!

Paulina tycker att det är viktigt att möta varje barn där de är idag och hjälpa dem framåt i sin utveckling. Dessutom ska det vara roligt att träna!
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 25 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är också aktiv på förbundsnivå i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013, då hans såg sporten och kände att han ville lära sig den, dels för att det såg häftigt ut och dels för att han kände att det skulle passa honom.

Så här säger han själv om varför: Jag gillar att man behöver använda sig av sin egen kropp, att man behöver vara både smidig och stark. Jag gillar också att det inte handlar så mycket om att tävla eller visa upp sig utan mer om att ha kul, och man kan ha sin helt egna stil. Alla kan olika trick och alla har olika sätt att göra dem. Det finns inte rätt och fel.
 Sara Finnerstad Holm

Sara Finnerstad Holm

När Sara var yngre tränade hon mycket truppgymnastik och hon tävlade även i SM. Senare gick Sara över till att själv bli gymnastikledare och hon fick i samband med detta gå flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Sara har utöver detta också ett stort intresse för dans och musik. Hon är utbildad på Performing Art School i Göteborg och hon har därefter studerat musikproduktion på Musicians Institute i Los Angeles. Sara undervisar i gymnastik och akrobatik samt i barndans och dansmix.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och hittade tidigt ett intresse för musikalvärlden. Det ledde till att hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter bar det vidare mot Storbritannien och en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också hållit på med truppgymnastik i åtta år, dansat bollywooddans (indisk dans) på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Nu är hon tillbaka i Sverige och taggad på att undervisa i dans och gymnastik!
 Victor Rydström

Victor Rydström

Victor har studerat jazz, pop och rock på flera folkhögskolor och är utbildad jazz/rock-musiker på musikhögskolan i Örebro. Han frilansar i olika projekt både inom jazz- pop- och rockgenren och har driver även egna projekt, främst inom jazz.

Hos oss undervisar Victor i piano och gitarr sedan våren 2020!
 Wilma Richards Jonasson

Wilma Richards Jonasson

Wilma har gått Estetiska Programmet inriktning dans på Hulebäcksgymnasiet och därefter Danslinjen på Löftadalens Folkhögskola. Genom sin utbildning har hon fått lära känna många olika dansstilar och vill hela tiden fortsätta att lära sig mer.

Alla kan dansa är hennes viktigaste motto och hon delar gärna med sig av sin dansglädje!