Ivra Kurser logga - Göteborg
Parkour och balett Gitarr och gymnastik Streetdance Yoga och bollskola Barndans och capoeira Drama Konstpyssel Dans
kurser i GöteborgNära dig - kurser i Göteborg

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Ali Nejati

Ali Nejati

Ali är en allsidig atlet som bla tränat breakdance, parkour och akrobatik. Han har tidigare undervisat parkourgrupper i föreningar och även gått Gymnastikförbundets ledarutbildning.

Hos oss har han varit en ambitiös och engagerad parkourledare sedan 2017. Ibland gör han även gästbesök i våra streetdancekurser för att lära ut breaking! Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!

Angel har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit gymnastiktränare för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på förskola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Emil Wingstrand

Emil Wingstrand

Emil har gått en kandidat i komposition på Högskolan för scen och musik och har spelat piano och gitarr i många år. Han har jobbat mycket med barn i olika sammanhang och har sedan ett par år tillbaka jobbat som pianolärare i kvällskurssammanhang.
 Emma Ebers

Emma Ebers

Emma har gått danslinjen på Kävesta Folkhögskola och studerar nu till ämneslärare i dans vid Göteborgs universitet.

Hon har också varit aktiv tävlingsgymnast mer än 10 år och gymnastikledare i 5 år. Emma säger att hon ser gymnastik som en fantastisk tillgång till gemenskap och rörelseglädje!
 Fanny Eriksson

Fanny Eriksson

Fanny har gått på Wendelsbergs Folkhögskolas musikallinje och har därefter studerat till musikalartist på Balettakademins yrkesutbildning.

Fanny har tidigare undervisat i barndans, balett och musikal hos oss. Vi är väldigt glada över att hon är tillbaka hos oss igen till hösten 2022!
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergs folkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar, senast på Teater Sesam och Astrid Lindgrens värld.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik. Filip studerar just nu till Pedagog i fritidshem.
 Firas Abdelkader

Firas Abdelkader

Firas har tränat parkour i många år och har också erfarenhet som tränare, sin första undervisningserfarenhet fick han i Libanon. Därefter har han undervisat barn och ungdomar i olika åldrar i en parkourförening i Göteborg.

Firas började jobba hos oss våren 2022 och blev snabbt en uppskattad ledare!

 Hedda Parkkonen

Hedda Parkkonen

Hedda är utbildad dansare vid CDSH-Contemporary Dance School Hamburg. Sedan 2016 har hen arbetat som frilansande dansare, undervisat barn, ungdomar och vuxna vid olika dans-/kulturskolor och därtill bl.a. studerat Skapande dans vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Hos oss har Hedda många olika danskurser och hen är uppskattad för såväl inlevelsefulla barndanslektioner som utvecklande balettklasser för vuxna.
 Ingrid Headlam

Ingrid Headlam

Ingrid har över 15 års erfarenhet av textila material, tekniker och sömnad. Hon har även en konstnärlig kandidatexamen i Textilt Konsthantverk. Ingrid beskriver att hon brinner för att arbeta kreativt och utforskande. Tillsammans med Mathilda leder hon vårt konstpyssel.
 Ingrid Sköldberg

Ingrid Sköldberg

Ingrid har ett brinnande intresse för gymnastik. Hon har tränat i ungefär 7 år och är fortfarande aktiv.

Ingrid har även tidigare erfarenhet av undervisning då hon arbetat som gymnastiktränare i sin egen förening. Just nu studerar hon även till idrottslärare.
 Ivar Körner Acevedo

Ivar Körner Acevedo

Ivar har tränat parkour i många år och har lång erfarenhet av att undervisa barn, ungdomar och vuxna i föreningar, egen regi och hos oss. Han har också gått på ledarkurs hos Aktiv Ungdom.

Ivar har varit en mycket populär ledare hos oss, numera träffar man honom som en uppskattad vikarie!
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Josefin Röijer

Josefin Röijer

Josefin har tränat truppgymnastik sedan 2013 och tävlat i flera nationella tävlingar som USM. På senare år har hon övergått till att spendera en stor del av sin tid som gymnastiktränare. Josefin har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Josefin har ett stort intresse för träning och har provat på många sporter. Hon vill som ledare att fler ska hitta glädjen i att röra på kroppen. Under vårterminen 2022 började hon som ledare i hinderbana hos oss på Ivra. Till höstterminen kommer Josefin att undervisa i flera ämnen och vara en del av vår utvecklingsgrupp där en av målsättningarna är att utveckla gymnastik-, parkour-, akrobatik- och hinderbaneträningen i Ivra.
 Khaled Alkbbani

Khaled Alkbbani

Khaled har arbetat länge med barn i alla åldrar, han har bl.a. satt upp teaterföreställningar och arbetat som fotbollstränare. Just nu jobbar han som idrottslärare för mellanstadiet.

Hos oss började Khaled som en mycket uppskattad assistent 2016. Sedan dess har han varit en av våra mest populära och mångsidiga ledare som undervisat i parkour, gymnastik, cirkus, akrobatik och hinderbana. Efter ett års uppehåll vet vi att många elever kommer att bli lyckliga när vi nu kan meddela att Khaled är tillbaka!
 Lina Afvander

Lina Afvander

Lina har jobbat som danslärare hos oss, på kulturskolor och studieförbund, med framför allt barndans, dansmix, dans i skolan, kreativ dans och afro fusion. Hon har också tränat och undervisat i gymnastik. Utöver det har hon jobbat med lärande i olika former och olika typer av organisationer.

Lina är utbildad på Kristinehamns folkhögskola Danshandledarlinjen och går nu på Danslärarprogrammet på Göteborgs universitet.
 Line Faurholdt Rasmussen

Line Faurholdt Rasmussen

Våren 2021 tog Line examen som musikalartist från Performing Arts School i Göteborg. Hon har en stor passion för musik, sång, dans och teater. Line är född och uppvuxen i dansmark och där har hon tidigare arbetat som simlärare och lärarvikarie i skolan.
 Magnus Wood Hansen

Magnus Wood Hansen

Magnus läser för tillfället sista året på kandidatprogrammet i världsmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Innan dess studerade han musik vid Skurups Folkhögskola. Som frilansmusiker har han flera års erfarenhet från musiklivet i Köpenhamn inom stilarna pop, jazz och folkmusik.

Magnus har tidigare undervisat i ensemblespel och hållit instrumentlektioner i gitarr, elbas, piano och fiol. Han undervisar sen augusti 2021 i gitarr och piano hos Ivra.
 Maha Kaiss

Maha Kaiss

Maha jobbar som assistent i några av våra yngsta dans- och gymnastikgrupper, där hon hon hjälper till med stor värme och glädje.

Hon är också Ivras noggranna lokalvårdare, med det viktiga ansvaret för att ledare och kursdeltagare ska möta våra egna lokaler rena och välkomnande på kvällarna.
 Mari Vittradotter

Mari Vittradotter

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mathilda Eskilsson

Mathilda Eskilsson

Mathilda studerar just nu till lärare på Göteborgs Universitet. Hon har tidigare gått på Dômen och även medverkat som ledare på konstkollot som drivs av skolan. Hon har även tidigare erfarenhet av barn då hon jobbat på förskola. Mathilda kommer att leda vårt konstpyssel tillsammans med Ingrid.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en heltidsanställd och mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare.
 Natasha Coralic

Natasha Coralic

Natasha har sysslat med teater sedan barnsben. Hon har studerat teater, skådespeleri och film i USA på både Santa Monica College och UCLA och tog examen år 2014. Efter att jobbat inom branschen i Los Angeles flyttade hon hem till Sverige och startade en fristående teatergrupp för vuxna.

Natashas dröm har alltid varit att få jobba med barn och just nu studerar hon till Pedagog i fritidshem, för barn mellan 6-12 år. Hon längtar efter att få träffa Ivras teatergrupper och visa hur roligt, givande och utvecklande teater är.
 Nemanja Petkovic

Nemanja Petkovic

Nemanja är snart färdig idrottslärare vid GIH i Stockholm. Han är också utbildad HIT Instruktör och licensierad individuell tränare. Dessutom har har läst både kostrådgivning och träningslära på universitetet.

Förutom en gedigen utbildning har Nemanja redan stor erfarenhet av att undervisa såväl skolklasser, som grupper av barn och vuxna, som idrottslärare, baskettränare och instruktör på gym. Nemanja kommer att vara del av vår satsning på att höja kvalitén ytterligare i vår parkourundervisning. I parkourgrupperna kommer han att samarbeta med vår erfarna parkourare Sammy.
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle har examen från The Music College, Independent Artist-linjen vid DMG School of Music, Musikproducentutbildningen vid Recordia, Musik och ljuddesignprogrammet vid LNU samt från diverse fristående kurser inom bl.a. gitarr och musikteori vid flera universitet. Den här terminen skriver han kandidatuppsats i Musikvetenskap.

Olle även 15 års erfarenhet av att spela i band och uppträtt från Tirana till London och Tokyo. Olle har tidigare jobbat som ljudtekniker både live och i studio, i gitarraffär och som musiklärare för mellanstadieelever.
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 30 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är ordförande i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013, då hans först såg sporten och kände att han ville lära sig den, dels för att det såg häftigt ut och dels för att han kände att det skulle passa honom.

Så här säger han själv om varför: Jag gillar att man behöver använda sig av sin egen kropp, att man behöver vara både smidig och stark. Jag gillar också att det inte handlar så mycket om att tävla eller visa upp sig utan mer om att ha kul, och man kan ha sin helt egna stil. Alla kan olika trick och alla har olika sätt att göra dem. Det finns inte rätt och fel.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och blev tidigt intresserad av musikal. Hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också tränat truppgymnastik i många år, dansat bollywooddans på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Hos oss är hon en populär ledare för både dans och gymnastik. Dessutom har hon tagit sig an utmaningen att lära sig och undervisa i parkour!
 Sofia Carlsson

Sofia Carlsson

Sofia är utbildad musikalartist vid Performing Arts School och har även en påbörjad danslärarutbildning vid Göteborgs Universitet i ryggen.

Hon har tagit dansklasser sedan hon vad 5 år gammal och har sedan dess både dansat och undervisat i många olika stilar och åldersgrupper.
 Sofia Larsson

Sofia Larsson

Sofia har en bred träningsbakgrund, hon har provat på flera olika sporter och tränat många år i så varierade aktiviteter som handboll, styrketräning och flera olika dansstilar. Just nu dansar hon själv contemporary, high heels och dancehall.

Genom dansen har hon också lärt sig akrobatik och de senaste åren har hon börjat med movement-träning och street workout. Därifrån har hon nu kommit in i gymnastik och parkour. Hennes motto är att träning ska vara roligt!
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år, både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på flera andra sporter och hon sedan hon börjat på Ivra tränat en hel del parkour. Hon har flera egna grupper i gymnastik och akrobatik och hon har även varit en uppskattad vikarie i våra parkourgrupper.


Vera har under sina terminer hos oss visat ett stort engagemang för sina grupper och hon har många återkommande elever. Vi är därför mycket glada över att Vera ska vara en del av vår utvecklingsgrupp för gymnastik-, parkour-, akrobatik - och hinderbaneträningen i Ivra, som startar höstterminen 2022.

 Yuhan Chen

Yuhan Chen

Yuhan började spela bordtennis (pingis) vid 5 års ålder och spelade för det kinesiska landslaget under 4 års tid. 2011 flyttade hon till Danmark för att fokusera på livet som tränare där hon bland annat coachat det danska damlandslaget vid världsmästerskap och andra större tävlingar. Hon har dessutom arbetat i 8 år på en dansk privatskola där hon fått mycket goda erfarenheter av skandinavisk pedagogik.

Med sin unika kombination av pedagogisk kunskap och såväl spel som träning på högsta nivå vill hon att de unga spelarna ska ha roligt samtidigt som de utvecklar sina spelarfärdigheter!