Nära dig - kurser i Göteborg

Ivra kurser startade som dansskolan Barndansverkstan år 2010.  Fem år senare hade vi ett brett utbud av kurser för barn, ungdomar och vuxna. Då blev vi Ivra. Nu firar vi 10-års jubileum!

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Agata Pietrzyk

Agata Pietrzyk

Agata har tränat cheerleading på hög nivå i flera år och är just nu inne på sitt fjärde år i det svenska landslaget. Agata har tidigare även varit aktiv som tävlingsgymnast under en längre tid. Under de senaste åren har hon arbetat som tränare på ett flertal cheerleadingläger.

Hon tycker att det är kul att se hur cheerleading växer som sport och ser framemot att få dela med sig av sina kunskaper.
Utöver cheerleading är Agata intresserad av hur hjärnan fungerar och studerar just nu masterskurser inom kognitiv neurovetenskap.
 Agnes Öster

Agnes Öster

Agnes har tränat truppgymnastik i många år och bland att tävlat i USM, JSM och SM. Hon har även många års erfarenhet som gymnastikledare och hon har i samband med detta gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Agnes tycker att det roligaste med gymnastik är att utmana sig själv, att våga och lära sig nya saker. Hon anser att gymnastik ska vara kul samtidigt som man blir stark och får en ökad kroppskontroll.
 Ahmad Albetar

Ahmad Albetar

Ahmad började träna parkour 2013. Nu tränar han både parkour, freerun och tricking många dagar i veckan för att fortsätta utvecklas. Hans mål är att kunna tävla över hela världen.

Ahmad har också varit aktiv som tränare sedan 2017. Han startade en egen parkourgrupp i Hagfors och har även jobbat som tränare i Stockholm. Vi är glada att nu ha honom hos oss i Göteborg!
 Alaa Alkharfan

Alaa Alkharfan

Alaa har sedan hon kom till Sverige gått på barnskötarutbildning och jobbat i skolan. Hösten 2020 började hon som assistent i våra parkour- och gymnastikgrupper, där hon hjälper både barn och ledare under träningarna.

Alaa har snabbt kommit in i sin roll och blivit omtyckt för entusiasm, vänlighet och engagemang!
 Alexander Mogren

Alexander Mogren

Alexander beskriver sig själv såhär: Tvåbarnsfar som har tränat parkour sen 2010 och älskar fortfarande sporten lika mycket som när jag började. Min form av parkour är inspirerad av den gamla skolan av parkour, med fokus på utveckla styrka, uthållighet och smidighet.

Mitt mål med parkour är att kunna träna tills jag blir 80 år gammal och har därför utforskat ett mångsidigt träningssystem som tillåter långsiktig träning.
 Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!

Angel har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.
 Anna Danielsson

Anna Danielsson

Anna har studerat både piano och fiol sedan unga år och utbildar sig just nu till musiklärare på Göteborgs Universitet.

Hon rör sig mellan olika genrer och ser glädjen till musik som det viktigaste i att lära sig ett instrument. Hos oss undervisar Anna i piano, fiol och gitarr!
 Cecilia Tiger

Cecilia Tiger

Cecilia går sitt tredje och sista år på Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare även studerat 1,5 år på Iwanson International School of Contemporary Dance, en yrkesutbildning med inriktning pedagogik.

Cecilia beskriver att hon har en stor kärlek till att undervisa barn i dans och hon har tidigare undervisat barn i många olika åldrar. Hon vill att hennes danselever ska längta till nästa lektion!
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit gymnastiktränare för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på förskola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Emil Nilsson

Emil Nilsson

Emil har flera år av folkhögskolestudier i gitarr och musik i bagaget. Just nu studerar han komposition på Högskolan för scen och musik.

Emil har under flera års tid vikarierat som gitarrlärare på Gävles Kulturskola. Hos oss är han nu en uppskattad ledare i båda sina instrument - gitarr och piano.
 Emma Ebers

Emma Ebers

Emma har gått danslinjen på Kävesta Folkhögskola och studerar nu till ämneslärare i dans vid Göteborgs universitet.

Hon har också varit aktiv tävlingsgymnast mer än 10 år och gymnastikledare i 5 år. Emma säger att hon ser gymnastik som en fantastisk tillgång till gemenskap och rörelseglädje!
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergs folkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar, senast på Teater Sesam och Astrid Lindgrens värld.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik.
 Hannes Larsson

Hannes Larsson

Hannes är en mycket aktiv parkourutövare som tränat sedan 2013 och tävlat sedan 2015. Under de senaste åren har han också använt sin kunskap inom sporten för att lära ut och inspirera unga utövare runt om i Västra Götaland.

Hannes är en lovande atlet och själv säger han såhär: "Min dröm är att genom mitt eget idrottande ta mig runt världen till de största tävlingarna, träffa nya människor och få minnen för livet. Det ska bli kul att börja jobba hos Ivra och jag hoppas alla elever kommer uppskatta mina lektioner!"
 Hedda Parkkonen

Hedda Parkkonen

Hedda är utbildad dansare vid CDSH-Contemporary Dance School Hamburg. Sedan 2016 har Hedda arbetat som frilansande dansare, undervisat barn, ungdomar och vuxna vid olika dans-/kulturskolor och därtill bl.a. studerat Skapande dans vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.
 Jakob Fogelklou

Jakob Fogelklou

Jakob har tränat Calisthenics/Street Workout sedan 2013 och varit ledare för både ungdomar och vuxna. Han har tävlat i olika kategorier inom Calisthenics och i SM i Street Workout (freestyle). Förutom att han har många års erfarenhet som ledare inom dessa sporter är han också certifierad Movnat-tränare.

Det Jakob tycker är så kul med Calisthenics/Street Workout är att man använder sin egen kropp som träningsredskap och att man kan utöva sporten precis var som helst!
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Karin Breisch

Karin Breisch

Karin är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har även studerat på Gotlands Dansutbildningar med inriktning improvisation och komposition.

Karin har medverkat som dansare i bl.a. Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3 Guld Galan. Hon har många års erfarenhet av dansundervisning och när hon inte undervisar hos oss på Ivra jobbar hon som coach för andra danslärare runt om i Sverige.
 Kasper Dynebrink

Kasper Dynebrink

Kasper har nyligen avslutat sina studier med inriktningen Natur och äventyr. Utbildning innehåller en hel del ledarskap och pedagogik då fokus ligger på att möta, leda och instruera människor i olika äventyrssporter - i skiftande miljöer och varierande förutsättningar.

Han har tränat parkour i många år och varit tränare i föreningar där han också fått internutbildningar och gått gymnastikförbundets ledarutbildningar.
 Khaled Alkbbani

Khaled Alkbbani

Khaled har arbetat länge med barn i alla åldrar, han har bl.a. satt upp teaterföreställningar och arbetat som fotbollstränare. Just nu jobbar han som idrottslärare för mellanstadiet.

Hos oss började Khaled som en mycket uppskattad assistent 2016. Sedan dess har han varit en av våra mest populära och mångsidiga ledare som undervisat i parkour, gymnastik, cirkus, akrobatik och hinderbana. Efter ett års uppehåll vet vi att många elever kommer att bli lyckliga när vi nu kan meddela att Khaled är tillbaka!
 Magnus Wood Hansen

Magnus Wood Hansen

Magnus läser för tillfället sista året på kandidatprogrammet i världsmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Innan dess studerade han musik vid Skurups Folkhögskola. Som frilansmusiker har han flera års erfarenhet från musiklivet i Köpenhamn inom stilarna pop, jazz och folkmusik. Magnus har tidigare undervisat i ensemblespel och hållit instrumentlektioner i gitarr, elbas, piano och fiol.

Han undervisar sen augusti 2021 i gitarr och piano hos Ivra.
 Maja Larsson

Maja Larsson

Maja har varit en aktiv gymnast sedan hon var 9 år och har tävlat i bla SM. Hennes mål är alltid att bli så bra hon kan bli efter hennes egna förutsättningar och rörelseglädjen är något av det viktigaste i träningen, båda dessa saker vill hon föra vidare till sina elever!

Det Maja tycker är roligast med gymnastik är glädjen i att kunna bemästra sin egen kropp men också att man alltid kan finna ett sätt att utvecklas, vem man än är. Förutom gymnast och gymnastiktränare är hon även licenserad personlig tränare.
 Mari Johansson

Mari Johansson

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mira Jägemar

Mira Jägemar

Mira är utbildad på både Kaggeholm och Kävesta folkhögskola med inrikting improvisation och modern dans. Våren 2017 tog hon examen från Balettakademien yrkesutbildning. Mira har bl.a. jobbat som dansare i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och uppträtt på Göteborgs Operan med flertal produktioner.

Mira har jobbat hos oss sedan hösten 2017 och hon är en glad och peppande ledare med stort engagemang för sina elever.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en heltidsanställd och mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare.
 Mohammad Jafari

Mohammad Jafari

Mohammad har tränat parkour och freerunning sedan han var barn. Under den tiden tränade han också andra barn och ungdomar. Nu fokuserar han på undervisning för att lära ut parkour till andra.

Förutom att vara en uppskattad ledare hos oss ägnar sig Mohammad bla åt styrketräning och studier.
 Moltas Thörnblom

Moltas Thörnblom

Moltas går just nu tekniskt program på gymnasiet men han ägnar en stor del av sin fritid till träning. Han har ett brinnande intresse för parkour, som han tränat regelbundet sedan 2013.

Moltas har också erfarenhet av andra krävande sporter som kampsport och styrketräning. Hos oss undervisar han i parkour och hinderbana för barn och familjer.
 Natalie Timotic

Natalie Timotic

Natalie har jobbat som danslärare sedan 2012 och hon har undervisat både barn och vuxna. Hon har tidigare studerat dans på Karlstads universitet och just nu går hon på ämneslärarprogrammet med inriktning dans för gymnasieskola vid Göteborgs universitet.

Natalie använder sin breda kompetens i flera olika danskurser samt dans- och gymnastikmix! Hon är också mycket uppskattad i våra skoluppdrag.
 Nika Khaschei

Nika Khaschei

Nika har gått en multi style yogalärarutbildning i Indien. Hon har tidigare haft yogaklasser för studenter där fokus varit att minska stress och återfå balans. Nika har även en Master of Science i psykologi och henne dröm är att kombinera yoga och psykologi på ett professionellt sätt i framtiden.

Nika har även undervisat barn i gymnastik och hon har det senaste året jobbat som elevresurs. Hos Ivra leder Nika både vår yoga för vuxna och vår yoga för familj.
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle är högskoleutbildad gitarrist och producent. Han har medverkat på flertalet inspelningar i flera olika genrer och turnerat i över 30 länder.
Han reparerar secondhand-gitarrer, driver
egen ljudfirma och jobbar
deltid som musiklärare på mellanstadiet.

Både vi och hans elever är mycket glada över att ha honom som lärare i våra gitarrkurser!
 Paulina Bielicz

Paulina Bielicz

Paulina Bielicz är i grunden utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har i vuxen ålder utöver dansen och sången även kommit att träna kampsport och gymnastik. Hos oss känner många henne från undervisning i dans- och gymnastikmix, gymnastik, cirkus, akrobatik och familjegympa.

Paulina tycker att det är viktigt att möta varje barn där de är idag och hjälpa dem framåt i sin utveckling. Dessutom ska det vara roligt att träna!
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 30 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är ordförande i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013, då hans först såg sporten och kände att han ville lära sig den, dels för att det såg häftigt ut och dels för att han kände att det skulle passa honom.

Så här säger han själv om varför: Jag gillar att man behöver använda sig av sin egen kropp, att man behöver vara både smidig och stark. Jag gillar också att det inte handlar så mycket om att tävla eller visa upp sig utan mer om att ha kul, och man kan ha sin helt egna stil. Alla kan olika trick och alla har olika sätt att göra dem. Det finns inte rätt och fel.
 Sara Finnerstad Holm

Sara Finnerstad Holm

När Sara var yngre tränade hon mycket truppgymnastik och hon tävlade även i SM. Senare gick Sara över till att själv bli gymnastikledare och hon fick i samband med detta gå flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Sara har också ett stort intresse för dans och musik och är utbildad både på Performing Art School i Göteborg och i musikproduktion på Musicians Institute i Los Angeles. Sara undervisar i gymnastik och akrobatik.
 Sara Kleppe

Sara Kleppe

Sara har många års erfarenhet som både musiker och musiklärare. Hon har en examen från en musikhögskola i London, och har varit en aktiv medlem i Londons musikscen i många år, både som bandmedlem i ett flertal band, samt som musiker i en musikal i West End. Sara strävar alltid efter att göra lektionerna både roliga och lärorika, och uppmuntrar eleverna till att upptäcka såväl ny som gammal musik.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och blev tidigt intresserad av musikal. Hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också tränat truppgymnastik i många år, dansat bollywooddans på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Hos oss är hon en populär ledare för både dans och gymnastik. Dessutom har hon tagit sig an utmaningen att lära sig och undervisa i parkour!
 Sofia Borne

Sofia Borne

Sofia studerar just nu på Dômen Konstskola med inriktning måleri. Hon vill utveckla sitt konstnärliga uttryck och rör sig mellan en bredd av olika områden och material i sitt arbete.

Sofia har också mycket erfarenhet av drama och teater och har de senaste åren även regisserat teaterprojekt vid sidan av sina studier.

Hos oss kommer Sofia att leda vårt konstpyssel. Sofia säger att hon ser fram emot att få träffa alla barn och tillsammans utforska deras kreativitet!
 Sofia Carlsson

Sofia Carlsson

Sofia är utbildad musikalartist vid Performing Arts School och har även en påbörjad danslärarutbildning vid Göteborgs Universitet i ryggen.

Hon har tagit dansklasser sedan hon vad 5 år gammal och har sedan dess både dansat och undervisat i många olika stilar och åldersgrupper.
 Sofia Larsson

Sofia Larsson

Sofia har en bred träningsbakgrund, hon har provat på flera olika sporter och tränat många år i så varierade aktiviteter som handboll, styrketräning och flera olika dansstilar. Just nu dansar hon själv contemporary, high heels och dancehall.

Genom dansen har hon också lärt sig akrobatik och de senaste åren har hon börjat med movement-träning och street workout. Därifrån har hon nu kommit in i gymnastik och parkour. Hennes motto är att träning ska vara roligt!
 Sofia Ringhage

Sofia Ringhage

Sofia är utbildad musikalartist. Hon har gått Musikteaterskolan i Bjärnum och tagit examen från Performing Arts School här i Göteborg.

Sofia har tidigare arbetat som dramalärare för barn och som lärarvikarie på grundskola. Hos oss använder hon sin breda kompetens och sitt stora engagemang i flera olika ämnen!
 Stina Terngård

Stina Terngård

När Stina var yngre tränade och tävlade hon i truppgymnastik. Samtidigt var hon också själv gymnastiktränare i flera år. Under hennes år som tränare fick hon gå flera av gymnastikförbundets utbildning.

Förutom att vara en av våra engagerade ledare studerar Stina just nu till idrott – och fritidslärare.
 Tony Hadders

Tony Hadders

Tony har ett stort intresse för stunt, parkour och akrobatik. Detta har lett till att han utbildat sig inom cirkus och han jobbar idag som både cirkusartist och cirkuspedagog.

Han har fem års utbildning bakom sig hos Cirkus Cirkör i Stockholm och AFUK i Köpenhamn. Han har specialiserat sig inom kinesisk påle, handstående och dansakrobatik. Förutom detta är han idag också dansare, musiker och filmskapare.
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år. Hon har under denna tid sysslat med både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på andra sporter så som crossfit och rugby.

Vera tycker att gymnastik är en fantastisk träningsform, hon tycker om att dela sin kunskap med sina elever och hjälpa alla framåt. Vid sidan om sin undervisning hos oss går Vera samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet.