Nära dig - kurser i Göteborg

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever. Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.
 Adrian Söderberg Skog

Adrian Söderberg Skog

Adrian började träna parkour 2007 och har sedan 2010 undervisat parkourgrupper i en mängd olika föreningar och sammanhang.

Utöver många års erfarenhet som både utövare och tränare har han gått gymnastikförbundets parkourutbildning och är även certifierad movnat-tränare.
 Agata Pietrzyk

Agata Pietrzyk

Agata har tränat cheerleading på hög nivå i flera år och är just nu inne på sitt fjärde år i det svenska landslaget. Agata har tidigare även varit aktiv som tävlingsgymnast under en längre tid. Under de senaste åren har hon arbetat som tränare på ett flertal cheerleadingläger och hos oss.

Hon tycker att det är kul att se hur cheerleading växer som sport och tycker om att dela med sig av sina kunskaper. Utöver cheerleading är Agata intresserad av hur hjärnan fungerar och studerar just nu masterskurser inom kognitiv neurovetenskap.
 Agnes Öster

Agnes Öster

Agnes har tränat truppgymnastik i många år och bland att tävlat i USM, JSM och SM. Hon har även många års erfarenhet som gymnastikledare och hon har i samband med detta gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Agnes tycker att det roligaste med gymnastik är att utmana sig själv, att våga och lära sig nya saker. Hon anser att gymnastik ska vara kul samtidigt som man blir stark och får en ökad kroppskontroll.
 Ahmad Albetar

Ahmad Albetar

Ahmad började träna parkour 2013. Nu tränar han både parkour, freerun och tricking många dagar i veckan för att fortsätta utvecklas. Hans mål är att kunna tävla över hela världen.

Ahmad har också varit aktiv som tränare sedan 2017. Han startade en egen parkourgrupp i Hagfors och har även jobbat som tränare i Stockholm. Hos oss har han jobbat sedan 2021.
 Amanda Lindberg Norling

Amanda Lindberg Norling

Amanda har som barn både dansat och sysslat med akrobatik. Hon gick sedan över helt till cheerleading och började efter några år själv att hålla i grupper hos sin förening. Hos oss jobbar Amanda som assistent i våra gymnastik - och parkourgrupper.

Amanda tycker att det viktigaste är att alla barn i gruppen känner sig glada när de kommer till träningen och att de ska få en rolig och lärorik termin.
 Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.

Angel tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!
 Angelica Karlsson

Angelica Karlsson

Angelica har studerat musikal på Bjärnums musikteaterskola och studerar nu till ämneslärare i dans på Göteborgs universitet. Hon håller även på med scenframträdanden på fritiden, bland annat genom Alingsås musikteatersällskap.

Angelica gillar alla typer av dans och har testat det mesta. När hon tänker på dans så tänker hon på glädjen och gemenskapen man kan skapa tillsammans, och för sig själv.
 Axel Olausson

Axel Olausson

Axel har tränat parkour till och från i många år, hos flera olika föreningar. Han har egna parkourgrupper i sin nuvarande förening och har grupper för barn i åldrarna 7-12 år. Axel har även gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Axel tycker att parkour är så roligt eftersom man får vara mer fri i sina rörelser och det finns inga exakta regler för hur det ska se ut. Axel jobbar som assistent hos oss sedan vårterminen 2023.
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit tränare i gymnastik för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på skola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Elin Maria Johansson

Elin Maria Johansson

Elin har dansat i många år och provat på många olika dansstilar men har på senaste tiden inriktat sig lite mer på modernt och improvisation. Elin hr gått Lunnevads danslinje samt modernt/nutida på Balettakademin i Stockholm.

Elin vill att hennes dansklasser ska vara fyllda av glädje, gemenskap och alla ska få en chans att uttrycka sig fritt genom dansen. Elin undervisar i dans hos oss sedan vårterminen 2023. Hon kommer under våren även att samarbeta med Sofia C och ta över hennes dramagrupp på Ivra västra.
 Emma Ebers

Emma Ebers

Emma har gått danslinjen på Kävesta Folkhögskola och studerar nu till ämneslärare i dans vid Göteborgs universitet. Hon har också varit aktiv som både tävlingsgymnast och gymnastikledare i många år.

Emma säger att hon ser gymnastik som en fantastisk tillgång till gemenskap och rörelseglädje!
 Erik Björksten

Erik Björksten

Erik har en konstnärlig kandidat/rockmusiker från Musikhögskolan i Piteå. Han har utöver det även studerat på Nordiska Rockmusiklinjen samt läst flertal fristående kurser på Högskolan för scen och musik. Erik har tidigare också påbörjat en kompletterande pedagogisk utbildning, vid LTU.

Erik har lång erfarenhet av gitarrundervisning och har jobbat både flera Kulturskolor samt haft egna privatkurser. Han undervisar hos oss sedan vårterminen 2023.
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergs folkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar, senast på Teater Sesam och Astrid Lindgrens värld. Han har också läst till pedagog i fritidshem.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik.
 Fredrik Stenmark

Fredrik Stenmark

Fredrik började med Parkour i USA 2013 där han tränade med SDPK. De tränade mycket både utomhus och på ett gym med gymnastikgolv(studsgorlv). Han fokuserar mycket på balans, kontroll och precision, men tränar även akrobatik. Fredrik har tränat barn och ungdomar sedan 2015. Han kommer från en bakgrund med kampsport, Capoeira och Calisthenics.
 Ivar Körner Acevedo

Ivar Körner Acevedo

Ivar har tränat parkour i många år och har lång erfarenhet av att undervisa barn, ungdomar och vuxna i föreningar, egen regi och hos oss. Han har också gått på ledarkurs hos Aktiv Ungdom.

Ivar har varit en mycket populär ledare hos oss, numera träffar man honom som en uppskattad vikarie!
 Jacob Arnborg Forss

Jacob Arnborg Forss

Jacob har en bakgrund inom både träning och tävling i truppgymnastik. Han upptäckte sedan parkouren och gick över till den. Jacob har undervisat både barn och vuxna i parkour och han har även hållit i parkourläger under flera somrar.

Utöver detta har Jacob även ytterligare erfarenhet av undervisning då han jobbat som både lärare och läraraisstent. Jacob undervisar i parkour hos oss sedan vårterminen 2023.
 Jesper Cameron

Jesper Cameron

Jesper är en aktiv parkourutövare med lång erfarenhet, även som tränare. Han har också tränat och undervisat i gymnastik, deltagit i gymnastikförbundets ledarutbildning för parkour och Ivras egna fortbildningar under lång tid. Han just nu går Balettakademiens musikalutbildning.

Jesper är vår första parkourtränare och han har gjort sig mycket populär bland sina elever!
 Johan Åberg

Johan Åberg

Johan har gått jazzlinjen vid Ljungskile Folkhögskola och han har frilansat som musiker sedan 2015. Han har spelat med artister som Jessica Andersson, Andreas Johnsson och Linda Prichard.

Johan studerar just nu till musiklärare vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. Han har också har också tidigare hållit instrumentundervisning i både gitarr och piano, för barn och vuxna. Han undervisar hos oss sedan vårterminen 2023.
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Khaled Alkbbani

Khaled Alkbbani

Khaled har arbetat länge med barn i alla åldrar, han har bl.a. satt upp teaterföreställningar, arbetat som fotbollstränare och idrottslärare för mellanstadiet. Just nu jobbar han som fritidspedagog.

Hos oss började Khaled som en mycket uppskattad assistent 2016. Sedan dess har han varit en av våra mest populära och mångsidiga ledare som undervisat i parkour, gymnastik, cirkus, akrobatik och hinderbana.
 Maha Kaiss

Maha Kaiss

Maha jobbar som assistent i några av våra yngsta dans- och gymnastikgrupper, där hon hon hjälper till med stor värme och glädje.

Hon är också Ivras noggranna lokalvårdare, med det viktiga ansvaret för att ledare och kursdeltagare ska möta våra egna lokaler rena och välkomnande på kvällarna.
 Maja Holgersson

Maja Holgersson

Maja är utbildad musikalartist vod Performing Arts School och har tidigare även studerat på Markaryds folkhögskola med inriktning show och musikal. Hon har erfarenhet av många olika dansstilar så som jazz, street, stepp och balett.

Maja tycker att dans är ett härligt sätt att röra på sig och ett bra sätt att släppa tankar från annat en stund. Maja har tidigare undervisat i dansmix och hon undervisar hos oss på Ivra sedan vårterminen 2023.
 Mari Vittradotter

Mari Vittradotter

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Márton András Rátkai

Márton András Rátkai

Márton har 15 års erfarenhet av twirling (en sport som blandar dans och gymnastik). Han tävlade i cirka 10 år och vann flera nationella mästerskap. Han har även blivit kvalificerad domare på International Baton Twirling Federation. Márton har även studerat jazz på en modern dansteater i Ungern.

Márton har under 12 års tid undervisat många olika åldersgrupper i twirling, dans och gymnastik. Han undervisar i dans och gymnastik på Ivra sedan vårterminen 2023.
 Mathilda Eskilsson

Mathilda Eskilsson

Mathilda studerar just nu till lärare på Göteborgs Universitet. Hon har tidigare gått på Dômen och även medverkat som ledare på konstkollot som drivs av skolan. Hon har även tidigare erfarenhet av barn då hon jobbat på förskola.

Mathilda är en engagerad och kreativ ledare för vårt konstpyssel!
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en heltidsanställd och mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare. Mirza jobbar inte under våren 2023 men är tillbaka till höstterminen!
 Nemanja Petkovic

Nemanja Petkovic

Nemanja har läst delar av idrottslärarprogrammet vid GIH i Stockholm och har snart en examen i idrott och hälsa. Han är också utbildad HIT Instruktör och licensierad individuell tränare. Dessutom har har läst både kostrådgivning och träningslära på universitetet.

Förutom en bred utbildning har Nemanja redan stor erfarenhet av att undervisa såväl skolklasser, som grupper av barn och vuxna, som idrottslärare,
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 30 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är ordförande i Svenska budo- och kampsportsförbundet. Från och med våren 2023 dyker han också upp som tränare i våra parkour- och hinderbanegrupper!
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013 och han har jobbat som gymnastik - och parkourassistent hos oss sedan 2020. Sammy har även varit ett stort stöd för vår nya parkourtränare och varit mycket delaktig i deras lektionsplanering. Sammy deltog under hösten 2022 även i vår utvecklingsgrupp, vars syfte var att utveckla Ivras träning för både gymnastik och parkour.

Många av våra elever har träffat Sammy då han vikarierat i många grupper och han är sedan tidigare en mycket uppskattat ledare för Dalaskolans tisdagsgrupper, tillsammans med Ebba. Sedan vårterminen 2023 blir han också huvudledare för flera av våra parkourgrupper.
 Sandra Jennemyr

Sandra Jennemyr

Sandra började sin danskarriär som 5-åring hos sin mamma, som också jobbar som danslärare. Efter att Sandra själv undervisat i dans i flera år bestämde hon sig för att vidareutbilda sig inom ämnet och studerade dans på heltid ett år i Karlstad. Just nu studerar hon till ämneslärare inom dans på Göteborgs universitet.

Sandra har genom åren fått erfarenhet av många olika dansstilar och har bland annat tagit klasser på Balettakademin och på Pinappel i London. Hos oss undervisar hon i barndans, dansmix och balett.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och blev tidigt intresserad av musikal. Hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också tränat truppgymnastik i många år, dansat bollywooddans på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Hos oss är hon en populär ledare för både dans och gymnastik. Dessutom har hon tagit sig an utmaningen att lära sig och undervisa i parkour!
 Sofia Carlsson

Sofia Carlsson

Sofia är utbildad musikalartist vid Performing Arts School och har även en påbörjad danslärarutbildning vid Göteborgs Universitet i ryggen.

Hon har tagit dansklasser sedan hon vad 5 år gammal och har sedan dess både dansat och undervisat i många olika stilar och åldersgrupper.
 Sofia Larsson

Sofia Larsson

Sofia har en bred träningsbakgrund, hon har provat på flera olika sporter och tränat många år i så varierade aktiviteter som handboll, styrketräning och flera olika dansstilar. Just nu dansar hon själv contemporary, high heels och dancehall.

Genom dansen har hon också lärt sig akrobatik och de senaste åren har hon börjat med movement-träning och street workout. Därifrån har hon nu kommit in i gymnastik och parkour. Hennes motto är att träning ska vara roligt!
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år, både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på flera andra sporter och hon sedan hon börjat på Ivra tränat en hel del parkour.

Vera visar ett stort engagemang för sina grupper och hon har många återkommande elever. Hon har också arbetat med att utveckla undervisningen i gymnastik och parkour hos oss.