Nära dig - kurser i Göteborg

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg!

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande. Man har alltid möjlighet att prova på en ny aktivitet innan man bestämmer sig.

Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever. Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Hon har också en kandidatexamen i pedagogik.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.
 Adrian Söderberg Skog

Adrian Söderberg Skog

Adrian började träna parkour 2007 och har sedan 2010 undervisat parkourgrupper i en mängd olika föreningar och sammanhang.

Utöver många års erfarenhet som både utövare och tränare har han gått gymnastikförbundets parkourutbildning och är även certifierad movnat-tränare.
 Agata Pietrzyk

Agata Pietrzyk

Agata har tränat cheerleading på hög nivå i flera år och är just nu inne på sitt fjärde år i det svenska landslaget. Agata har tidigare även varit aktiv som tävlingsgymnast under en längre tid. Under de senaste åren har hon arbetat som tränare på ett flertal cheerleadingläger och hos oss.

Hon tycker att det är kul att se hur cheerleading växer som sport och tycker om att dela med sig av sina kunskaper. Utöver cheerleading är Agata intresserad av hur hjärnan fungerar och studerar just nu masterskurser inom kognitiv neurovetenskap.
 Amanda Lindberg Norling

Amanda Lindberg Norling

Amanda har som barn både dansat och sysslat med akrobatik. Hon gick sedan över helt till cheerleading och började efter några år själv att hålla i grupper hos sin förening. Hon har varit assistent i Ivras parkour- och gymnastikgrupper och nu undervisar hon i cheerleading och gymnastik tillsammans med Victoria.

Amanda tycker att det viktigaste är att alla barn i gruppen känner sig glada när de kommer till träningen och att de ska få en rolig och lärorik termin.
 Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.

Angel tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!
 Anna Brattgård

Anna Brattgård

Anna har dansat olika danser sedan hon var 6 år. Det började med balett och rullade vidare med karaktärsdans, stepp och västafrikansk dans. Så småningsom kom hon in på pardanser med bugg, fox, lindy hop och slutligen West Coast Swing. Hon säger själv slutligen för att hon hoppas på att dansa West Coast Swing så länge kroppen förmår!

Anna har också undervisat i teoretiska ämnen i olika sammanhang i över tio år och tycker att det är väldigt roligt att även få undervisa i dans. Att få se samma dansglädje hos någon annan som jag själv känner är fantastiskt, säger hon.
 Axel Olausson

Axel Olausson

Axel har tränat parkour till och från i många år, hos flera olika föreningar. Han har egna parkourgrupper i sin nuvarande förening och har grupper för barn i åldrarna 7-12 år. Axel har även gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Axel tycker att parkour är så roligt eftersom man får vara mer fri i sina rörelser och det finns inga exakta regler för hur det ska se ut. Axel jobbar som assistent hos oss sedan vårterminen 2023.
 Azad Nousratpour

Azad Nousratpour

Azad har alltid haft olika träningsformer som hobby men capoeirans blandning av styrka, balans, kroppskontroll och musik har gjort att han har fokuserat på denna kampkonst i över 20 år

Han är en av Ivras grundare och ansvarar för IT, lokaler, kläder, utrustning och annat. Han har medverkat i olika musikprojekt och har även varit kursledare och lärare på universitet.
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit tränare i gymnastik för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på skola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Emilie Hjul Sanderhoff

Emilie Hjul Sanderhoff

Emilie har tidigare studerat på Central Musical Theatre School i Köpenhamn och i somras tog hon examen från Balettakademins treåriga musikalartistlinje.
Emilie har medverkat i några musikaler och har frilansat som artist både under och efter studierna. Hon jobbar även som sångpedagog för barn och vuxna.

Emilie älskar att berätta historier genom sång, dans och teater och brinner för att föra det vidare till andra så att de också kan uppleva glädjen vid att använda sin kreativitet tillsammans med andra.
 Emma Ebers

Emma Ebers

Emma har gått danslinjen på Kävesta Folkhögskola och studerar nu till ämneslärare i dans vid Göteborgs universitet. Hon har också varit aktiv som både tävlingsgymnast och gymnastikledare i många år.

Emma säger att hon ser gymnastik som en fantastisk tillgång till gemenskap och rörelseglädje!
 Erik Björksten

Erik Björksten

Erik har en konstnärlig kandidat/rockmusiker från Musikhögskolan i Piteå. Han har utöver det även studerat på Nordiska Rockmusiklinjen samt läst flertal fristående kurser på Högskolan för scen och musik. Erik har tidigare också påbörjat en kompletterande pedagogisk utbildning, vid LTU.

Erik har lång erfarenhet av gitarrundervisning och har jobbat både flera Kulturskolor samt haft egna privatkurser. Han undervisar hos oss sedan vårterminen 2023.
 Fredrik Stenmark

Fredrik Stenmark

Fredrik började med Parkour i USA 2013 där han tränade med SDPK. De tränade mycket både utomhus och på ett gym med gymnastikgolv(studsgorlv). Han fokuserar mycket på balans, kontroll och precision, men tränar även akrobatik. Fredrik har tränat barn och ungdomar sedan 2015. Han kommer från en bakgrund med kampsport, Capoeira och Calisthenics.
 Hedda Parkkonen

Hedda Parkkonen

Hedda är utbildad dansare vid CDSH-Contemporary Dance School Hamburg. Sedan 2016 har hen arbetat som frilansande dansare, undervisat barn, ungdomar och vuxna vid olika dans-/kulturskolor och därtill bl.a. studerat Skapande dans vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Hos oss har Hedda många olika danskurser och hen är uppskattad för såväl inlevelsefulla barndanslektioner som utvecklande balettklasser för vuxna.
 Ingrid Sköldberg

Ingrid Sköldberg

Ingrid har ett brinnande intresse för gymnastik. Hon har tränat i många år och är fortfarande aktiv.

Ingrid har även tidigare erfarenhet av undervisning då hon arbetat som gymnastiktränare i sin egen förening. Just nu studerar hon även till idrottslärare och dyker upp som vikarie hos oss.
 Jannis Makropulos

Jannis Makropulos

Jannis har älskat rörelse och dans sedan han var liten och har genom åren ägnat sig åt en mängd olika former av träning, kampkonster, solodans och pardans.

När han kom i kontakt med West Coast Swing för över 10 år sedan så blev det snart en stor passion och den dans han ville ägna all sin tid åt. Sedan dess har Jannis fortsatt att dansa, träna och fördjupa sig i West Coast Swing både som dansare och som danslärare.
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Jonas Nicklas

Jonas Nicklas

Jonas hade dansat salsa i många år när han hittade West Coast Swing – det var kärlek direkt. Han har dansat WCS i mer än 10 år sedan dess och har inga planer på att sluta.

Jonas själv säger: Jag älskar musiken, älskar friheten, älskar rörelserna. Jag gillar att nörda ner mig i de små detaljerna och jag älskar teknik och musikalitet.
 Kasper Dynebrink

Kasper Dynebrink

Kasper har en gymnasieutbildning med inriktningen Natur och äventyr. Utbildning innehåller en hel del ledarskap och pedagogik då fokus ligger på att möta, leda och instruera människor i olika äventyrssporter - i skiftande miljöer och varierande förutsättningar.

Han har tränat parkour i många år och varit tränare både hos oss och i föreningar där han också fått internutbildningar och gått gymnastikförbundets ledarutbildningar.
 Khaled Alkbbani

Khaled Alkbbani

Khaled har arbetat länge med barn i alla åldrar, han har bl.a. satt upp teaterföreställningar, arbetat som fotbollstränare och idrottslärare för mellanstadiet. Just nu jobbar han som fritidspedagog.

Hos oss började Khaled som en mycket uppskattad assistent 2016. Sedan dess har han varit en av våra mest populära och mångsidiga ledare som undervisat i parkour, gymnastik, cirkus, akrobatik och hinderbana. Han fortbildar också nya parkourledare och gör många lektionsbesök i vår verksamhet!
 Lina

Lina

Lina är en av Ivras grundare och jobbar nu med allt från ekonomi till fortbildningar för personalen. Hon har undervisat sedan hon själv gick i högstadiet och är utbildad gymnasielärare i historia och dans.

Lina har varit med och byggt upp dansverksamhet i både kulturskola, för- och grundskola. Hon har också varit med och startat estetiska programmets dansinriktning på en gymnasieskola där hon var huvudlärare i tre år innan hon övergick till att jobba heltid med Ivra. Nu undervisar hon i balett och sin nya passion West Coast Swing!
 Lukas Hagberg

Lukas Hagberg

Kommer snart! :)
 Maha Kaiss

Maha Kaiss

Maha jobbar som assistent i några av våra yngsta dans- och gymnastikgrupper, där hon hon hjälper till med stor värme och glädje.

Hon är också Ivras noggranna lokalvårdare, med det viktiga ansvaret för att ledare och kursdeltagare ska möta våra egna lokaler rena och välkomnande på kvällarna.
 Manxi Ye

Manxi Ye

Manxi började dansa West Coast Swing 2016 och det blev direkt hennes stora passion i livet. Hon åker regelbundet på dansevenemang, går på workshops och tävlar.

Manxi säger att hon älskar att man kan personifiera dansen, d.v.s. att låta sin personlighet, musiktolkning och sina andra danskunskaper påverka dansen och skapa en unik dansstil – ett konstverk! Teknik, styling och framför allt att ha kul med sin partner anser hon vara det viktigaste i en dans.
 Mari Vittradotter

Mari Vittradotter

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Markus Rydin

Markus Rydin

Markus har en tvåårig utbildning på Södra Vätterbygdens Folkhögskolas musiklinje. Våren 2023 tog Markus examen från ämneslärarprogrammet i musik, från högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

Han har under sin utbildning undervisat både barn och vuxna i piano och gitarr. Markus har gitarr som huvudinstrument med särskilt inriktning mot improvisation.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare.
 Molly van Heesch

Molly van Heesch

Molly har både tränat och tävlat i gymnastik under många år. Parallellt med gymnastiken har även ridning varit ett stort intresse. Genom båda aktiviteter har Molly fått hjälpa till som extraledare och stöttat de yngre barnen. Under flera somrar har Molly även varit engagerad i en ideell simskola på Orust, där hon fungerat som hjälplärare för barn i olika åldrar.

Under höstterminen 2023 har Molly börjat undervisa i gymnastik, tillsammans med vår ledare Ruth.
 Oscar Amundsen

Oscar Amundsen

Oscar har tränat parkour sedan barnsben och har lärt sig mycket på egen hand. Det Oscar tycker gör ämnet så roligt är att det är så varierande och att alla har sin egen stil/utveckling. Idag spenderar Oscar mycket tid på gymmet och har ett stort intresse för att lära sig mer om hur kroppen fungerar i samband med kost och träning.

Oscar strävar efter att hans elever alltid ska känna sig taggade att komma till parkourlektionerna och han vill bidra med positiv och rolig stämning i sina grupper!
 Patrik Brunnsgård

Patrik Brunnsgård

Kommer snart :)
 Ruth Isabelle Agélii

Ruth Isabelle Agélii

Ruth har under många år sysslat med både gymnastik och cheerleading. Under vårterminen 2024 börjar hon träna cheerleading på elitnivå.
Under flera somrar har Ruth jobbat som ledare på en seglarskola för barn i olika åldrar. Hon har under de senaste åren även fått erfarenhet av att jobba som barnvakt för barn i åldrarna två till tio år.

Under höstterminen 2023 har Ruth börjat undervisa i gymnastik, tillsammans med vår ledare Molly.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013 och han har jobbat som gymnastik - och parkourassistent hos oss sedan 2020. Sammy har även varit ett stort stöd för vår nya parkourtränare och varit mycket delaktig i deras lektionsplanering. Sammy deltog under hösten 2022 även i vår utvecklingsgrupp, vars syfte var att utveckla Ivras träning för både gymnastik och parkour.

Många av våra elever har träffat Sammy då han vikarierat i många grupper och han är sedan tidigare en mycket uppskattat ledare för Dalaskolans tisdagsgrupper, tillsammans med Ebba. Sedan vårterminen 2023 blir han också huvudledare för flera av våra parkourgrupper.
 Savva Lyalin

Savva Lyalin

Savva har tränat och tävlat i parkour sedan 2013. Redan 2014 började han att undervisa. Savva har gått Gymnastikförbundets utbildning i parkour. Han är även utbildad PT och har studerat vid nycirkusprogrammet via Cirkus Cirkör.

Just nu jobbar han som cirkustränare och vid sidan av det sysslar han med musikproduktion. Hösten 2023 börjar han som parkourledare hos oss.
 Stina Terngård

Stina Terngård

När Stina var yngre tränade och tävlade hon i truppgymnastik. Samtidigt var hon också själv gymnastiktränare i flera år. Under hennes år som tränare fick hon gå flera av gymnastikförbundets utbildning.

Förutom att vara en av våra engagerade ledare studerar Stina just nu till idrott – och fritidslärare.
 Theodor Comellas Rydberg

Theodor Comellas Rydberg

Theodor är en tidigare elev hos oss på Ivra som länge tränat i en av våra mest avancerade parkourgrupper. Theodor har under sin tid hos oss även gått Ivras interna ledarutbildning och jobbat som assistent i många av våra barngrupper. Vårterminen 2024 började Theodor som ledare.

Theodor tycker det bästa med parkour är att få känna sig fri och smidig. Han tycker att det är väldigt roligt att få lära ut och se sina elever göra framsteg, vare sig det handlar om att göra en safety eller en wall flip.
 Therése Aurén

Therése Aurén

Therése har alltid haft dans som en naturlig del av sin vardag. Hon började med gammaldans och bugg och det ledde henne vidare till solodanser såsom balett och jazzbalett.

Therese tog hon sina första West Coast Swing-steg på Liseberg sommaren 2016 och säger att hon var fast efter det! Hon berättar vidare: Största anledningen till att jag undervisar är för att se andra utvecklas. Det är en fantastisk känsla att vara med om när andra dansare får en "aha"-upplevelse och med det skapar en djupare förståelse för dansen jag älskar, West Coast Swing.
 Tilly Hatcher

Tilly Hatcher

Tilly har gått i teater under hela sin uppväxt och sysslar idag med komedi och stand-up. Hon tycker att improvisation är den roligaste delen av drama - och teater. Tilly vill i sina drama - och teatergrupper jobba mycket med att skapa en bra gemenskap för att alla ska känna sig bekväma och våga ta för sig.

Tilly har haft tjänster som fritidspedagog och idrottslärare på flera olika grundskolor i Göteborg och har genom det fått mycket erfarenhet av pedagogik och att arbeta med barngrupper.
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år, både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på flera andra sporter och hon sedan hon börjat på Ivra tränat en hel del parkour.

Vera visar ett stort engagemang för sina grupper och hon har många återkommande elever. Hon har också arbetat med att utveckla undervisningen i gymnastik och parkour hos oss.
 Victoria Brimo

Victoria Brimo

Victoria har länge tränat cheerleading och hon har även sysslat en hel del med dans och gymnastik. Hon börjar nu sitt tredje år som ledare i sin cheerleadingförening.

Victoria har varit assistent i Ivras parkour- och gymnastikgrupper och nu undervisar hon i cheerleading och gymnastik tillsammans med Amanda.
 Winter Vecchiattini

Winter Vecchiattini

Winter har dansat sedan barnsben och har utbildat sig på Svenska Kungliga Balettskolan. Därefter har hon vidareutbildat sig på Codarts University of Arts i Nederländerna. Hon är även nyexaminerad yogalärare.

Winters intresse för pedagogik växte när hon började jobba som vikarie på en Montessori för - och grundskola. Winter beskriver att hon tycker att det har varit en fantastisk känsla att få bygga relationer med varje klass, hjälpa dem växa och utvecklas.