Nära dig - kurser i Göteborg

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Agata Pietrzyk

Agata Pietrzyk

Agata har tränat cheerleading på hög nivå i flera år och är just nu inne på sitt fjärde år i det svenska landslaget. Agata har tidigare även varit aktiv som tävlingsgymnast under en längre tid. Under de senaste åren har hon arbetat som tränare på ett flertal cheerleadingläger.

Hon tycker att det är kul att se hur cheerleading växer som sport och ser framemot att få dela med sig av sina kunskaper.
Utöver cheerleading är Agata intresserad av hur hjärnan fungerar och studerar just nu masterskurser inom kognitiv neurovetenskap.
 Agnes Öster

Agnes Öster

Agnes har tränat truppgymnastik i många år och bland att tävlat i USM, JSM och SM. Hon har även många års erfarenhet som gymnastikledare och hon har i samband med detta gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Agnes tycker att det roligaste med gymnastik är att utmana sig själv, att våga och lära sig nya saker. Hon anser att gymnastik ska vara kul samtidigt som man blir stark och får en ökad kroppskontroll.
 Ahmad Albetar

Ahmad Albetar

Ahmad började träna parkour 2013. Nu tränar han både parkour, freerun och tricking många dagar i veckan för att fortsätta utvecklas. Hans mål är att kunna tävla över hela världen.

Ahmad har också varit aktiv som tränare sedan 2017. Han startade en egen parkourgrupp i Hagfors och har även jobbat som tränare i Stockholm. Vi är glada att nu ha honom hos oss i Göteborg!
 Angel Fioretti Bergman

Angel Fioretti Bergman

Angel är en aktiv parkourutövare som deltagit i flera stora parkourtävlingar, bland annat i SM. Han tycker att parkour är en bra sport eftersom den låter dig träna på ditt eget sätt och hitta din egen stil – det finns inget rätt eller fel!

Angel har under flera års tid undervisat barn och ungdomar i en parkourförening i Göteborg, innan han började hos oss våren 2021.
 Cecilia Tiger

Cecilia Tiger

Cecilia går sitt tredje och sista år på Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare även studerat 1,5 år på Iwanson International School of Contemporary Dance, en yrkesutbildning med inriktning pedagogik.

Cecilia beskriver att hon har en stor kärlek till att undervisa barn i dans och hon har tidigare undervisat barn i många olika åldrar. Hon vill att hennes danselever ska längta till nästa lektion!
 Ebba Johansson

Ebba Johansson

Ebba har tränat truppgymnastik sedan hon var barn och har bland annat tävlat i USM. I många år har hon också varit gymnastiktränare för barn i alla olika åldrar och hon har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Förutom gymnastiken tycker hon mycket om att jobba med barn och ungdomar. Hon har jobbat på förskola och förskola. Dessutom har hon mycket danserfarenhet!
 Emil Nilsson

Emil Nilsson

Emil har flera år av folkhögskolestudier i gitarr och musik i bagaget. Just nu studerar han komposition på Högskolan för scen och musik.

Emil har under flera års tid vikarierat som gitarrlärare på Gävles Kulturskola. Hos oss är han nu en uppskattad ledare i båda sina instrument - gitarr och piano.
 Emma Ebers

Emma Ebers

Emma har gått danslinjen på Kävesta Folkhögskola och studerar nu till ämneslärare i dans vid Göteborgs universitet.

Hon har också varit aktiv tävlingsgymnast mer än 10 år och gymnastikledare i 5 år. Emma säger att hon ser gymnastik som en fantastisk tillgång till gemenskap och rörelseglädje!
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergs folkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar, senast på Teater Sesam och Astrid Lindgrens värld.

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och har vid sidan av sitt skådespeleri undervisat i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik. Filip studerar just nu till Pedagog i fritidshem.
 Firas Abdelkader

Firas Abdelkader

Kommer snart :)
 Hannes Larsson

Hannes Larsson

Hannes är en mycket aktiv parkourutövare som tränat sedan 2013 och tävlat sedan 2015. Under de senaste åren har han också använt sin kunskap inom sporten för att lära ut och inspirera unga utövare runt om i Västra Götaland.

Hannes är en lovande atlet och själv säger han såhär: "Min dröm är att genom mitt eget idrottande ta mig runt världen till de största tävlingarna, träffa nya människor och få minnen för livet. Det ska bli kul att börja jobba hos Ivra och jag hoppas alla elever kommer uppskatta mina lektioner!"
 Hedda Parkkonen

Hedda Parkkonen

Hedda är utbildad dansare vid CDSH-Contemporary Dance School Hamburg. Sedan 2016 har Hedda arbetat som frilansande dansare, undervisat barn, ungdomar och vuxna vid olika dans-/kulturskolor och därtill bl.a. studerat Skapande dans vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.
 Ingrid Sköldberg

Ingrid Sköldberg

Ingrid har ett brinnande intresse för gymnastik. Hon har tränat i ungefär 7 år och är fortfarande aktiv.

Ingrid har även tidigare erfarenhet av undervisning då hon arbetat som gymnastiktränare i sin egen förening.

Just nu studerar hon även till idrottslärare.
 Ivar

Ivar

Ivar har tränat parkour i många år och undervisat barn, ungdomar och vuxna i föreningar och egen regi. Han har också gått på ledarkurs hos Aktiv Ungdom.

Han har tidigare varit en mycket populär ledare hos oss som nu är tillbaka, detta är vi och säkert många andra mycket glada för!
 Jakob Fogelklou

Jakob Fogelklou

Jakob har tränat Calisthenics/Street Workout sedan 2013 och varit ledare för både ungdomar och vuxna. Han har tävlat i olika kategorier inom Calisthenics och i SM i Street Workout (freestyle). Förutom att han har många års erfarenhet som ledare inom dessa sporter är han också certifierad Movnat-tränare.

Det Jakob tycker är så kul med Calisthenics/Street Workout är att man använder sin egen kropp som träningsredskap och att man kan utöva sporten precis var som helst!
 Johannes Ekborg

Johannes Ekborg

Johannes är en mångsidig musiker som började uppträda 2007 och har flerårig erfarenhet av att arbeta som musiklärare. I gymnasiet gick Johannes estetisk linje med inriktning ny musik. Efter studenten studerade han musikteknik och musikteori på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg samt undervisade som grundskollärare i musik.

Han genomgick sedan en kandidatexamen i Musik- och Ljudproduktion på HSM där han utvecklade sina kunskaper inom låtskrivande, produktion, pedagogik, gitarr och piano.
 Josefin Röijer

Josefin Röijer

Josefin har tränat truppgymnastik sedan 2013 och tävlat i flera nationella tävlingar som USM. På senare år har hon övergått till att spendera en stor del av sin tid som gymnastiktränare. Josefin har gått flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Josefin har ett stort intresse för träning och har provat på andra sporter som simhopp, dans och fotboll. Hon vill som ledare att fler ska hitta glädjen i att röra på kroppen. Förutom att vara ledare hos oss studerar Josefin det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet.
 Khaled Alkbbani

Khaled Alkbbani

Khaled har arbetat länge med barn i alla åldrar, han har bl.a. satt upp teaterföreställningar och arbetat som fotbollstränare. Just nu jobbar han som idrottslärare för mellanstadiet.

Hos oss började Khaled som en mycket uppskattad assistent 2016. Sedan dess har han varit en av våra mest populära och mångsidiga ledare som undervisat i parkour, gymnastik, cirkus, akrobatik och hinderbana. Efter ett års uppehåll vet vi att många elever kommer att bli lyckliga när vi nu kan meddela att Khaled är tillbaka!
 Lina Afvander

Lina Afvander

Lina har jobbat som danslärare hos oss, på kulturskolor och studieförbund, med framför allt barndans, dansmix, dans i skolan, kreativ dans och afro fusion. Hon har också tränat och undervisat i gymnastik. Utöver det har hon jobbat med lärande i olika former och olika typer av organisationer.

Lina är utbildad på Kristinehamns folkhögskola Danshandledarlinjen och går nu på Danslärarprogrammet på Göteborgs universitet.
 Magnus Wood Hansen

Magnus Wood Hansen

Magnus läser för tillfället sista året på kandidatprogrammet i världsmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Innan dess studerade han musik vid Skurups Folkhögskola. Som frilansmusiker har han flera års erfarenhet från musiklivet i Köpenhamn inom stilarna pop, jazz och folkmusik. Magnus har tidigare undervisat i ensemblespel och hållit instrumentlektioner i gitarr, elbas, piano och fiol.

Han undervisar sen augusti 2021 i gitarr och piano hos Ivra.
 Mari Vittradotter

Mari Vittradotter

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mira Jägemar

Mira Jägemar

Mira är utbildad på både Kaggeholm och Kävesta folkhögskola med inrikting improvisation och modern dans. Våren 2017 tog hon examen från Balettakademien yrkesutbildning. Mira har bl.a. jobbat som dansare i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och uppträtt på Göteborgs Operan med flertal produktioner.

Mira har jobbat hos oss sedan hösten 2017 och hon är en glad och peppande ledare med stort engagemang för sina elever.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har själv tränat parkour i många år. 2018 började han undervisa hos oss och han är nu en heltidsanställd och mycket efterfrågad ledare med stort engagemang för varje elev! Förutom parkour undervisar han i akrobatik och hinderbana.

Mirza deltar regelbundet i interna utbildningar och ansvarar även för att fortbilda och stötta våra nya parkourledare.
 Moltas Thörnblom

Moltas Thörnblom

Moltas går just nu tekniskt program på gymnasiet men han ägnar en stor del av sin fritid till träning. Han har ett brinnande intresse för parkour, som han tränat regelbundet sedan 2013.

Moltas har också erfarenhet av andra krävande sporter som kampsport och styrketräning. Hos oss undervisar han i parkour och hinderbana för barn och familjer.
 Natasha Coralic

Natasha Coralic

Natasha har sysslat med teater sedan barnsben.

Hon har studerat teater, skådespeleri och film i USA på både Santa Monica College och UCLA och tog examen år 2014. Efter att jobbat inom branschen i Los Angeles flyttade hon hem till Sverige och startade en fristående teatergrupp för vuxna.

Natashas dröm har alltid varit att få jobba med barn och just nu studerar hon till Pedagog i fritidshem, för barn mellan 6-12 år. Hon längtar efter att få träffa Ivras teatergrupper och visa hur roligt, givande och utvecklande teater är.
 Nemanja Petkovic

Nemanja Petkovic

Nemanja är snart färdig idrottslärare, en utbildning han gått på GIH i Stockholm. Han är också utbildad HIT Instruktör och licensierad individuell tränare. Dessutom har har läst både kostrådgivning och träningslära på universitetet.

Förutom en gedigen utbildning har Nemanja redan stor erfarenhet av att undervisa såväl skolklasser, som grupper av barn och vuxna, som idrottslärare, baskettränare och instruktör på gym. Nemanja kommer att vara del av vår satsning på att höja kvalitén ytterligare i vår parkourundervisning. I parkourgrupperna kommer han att samarbeta med vår erfarna parkourare Sammy.
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle har examen från The Music College, Independent Artist-linjen vid DMG School of Music, Musikproducentutbildningen vid Recordia, Musik och ljuddesignprogrammet vid LNU samt från diverse fristående kurser inom bl.a. gitarr och musikteori vid flera universitet. Den här terminen skriver han kandidatuppsats i Musikvetenskap.

Olle även 15 års erfarenhet av att spela i band och uppträtt från Tirana till London och Tokyo. Olle har tidigare jobbat som ljudtekniker både live och i studio, i gitarraffär och som musiklärare för mellanstadieelever.
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 30 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är ordförande i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Sabina Larsson

Sabina Larsson

Sabina är utbildad instruktör inom Hathayoga som har rötter främst inom Ashtanga och Powervinyasa. Hon har varit en aktiv yogautövare i många år, både inom den dynamiska och den mindfulnessinspirerande stilen.

Sabina är också utbildad hälsopedagog. Hon är en mycket kunnig och engagerad ledare med stor förmåga att hjälpa varje elev framåt.
 Sammy Hofgren

Sammy Hofgren

Sammy har tränat parkour sedan 2013, då hans först såg sporten och kände att han ville lära sig den, dels för att det såg häftigt ut och dels för att han kände att det skulle passa honom.

Så här säger han själv om varför: Jag gillar att man behöver använda sig av sin egen kropp, att man behöver vara både smidig och stark. Jag gillar också att det inte handlar så mycket om att tävla eller visa upp sig utan mer om att ha kul, och man kan ha sin helt egna stil. Alla kan olika trick och alla har olika sätt att göra dem. Det finns inte rätt och fel.
 Sara Finnerstad Holm

Sara Finnerstad Holm

När Sara var yngre tränade hon mycket truppgymnastik och hon tävlade även i SM. Senare gick Sara över till att själv bli gymnastikledare och hon fick i samband med detta gå flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Sara har också ett stort intresse för dans och musik och är utbildad både på Performing Art School i Göteborg och i musikproduktion på Musicians Institute i Los Angeles. Sara undervisar i gymnastik och akrobatik.
 Sara Kleppe

Sara Kleppe

Sara har många års erfarenhet som både musiker och musiklärare. Hon har en examen från en musikhögskola i London, och har varit en aktiv medlem i Londons musikscen i många år, både som bandmedlem i ett flertal band, samt som musiker i en musikal i West End. Sara strävar alltid efter att göra lektionerna både roliga och lärorika, och uppmuntrar eleverna till att upptäcka såväl ny som gammal musik.
 Siri Hessman

Siri Hessman

Siri började dansa som treåring och blev tidigt intresserad av musikal. Hon gick musikallinjen på Lunds dans- och musikalgymnasium och därefter en kandidatutbildning på Glasgow Academy of Musical Theatre Arts.

Siri har också tränat truppgymnastik i många år, dansat bollywooddans på dansk tv och medverkat i diverse musikal- och dansföreställningar. Hos oss är hon en populär ledare för både dans och gymnastik. Dessutom har hon tagit sig an utmaningen att lära sig och undervisa i parkour!
 Sofia Borne

Sofia Borne

Sofia studerar just nu på Dômen Konstskola med inriktning måleri. Hon vill utveckla sitt konstnärliga uttryck och rör sig mellan en bredd av olika områden och material i sitt arbete.

Sofia har också mycket erfarenhet av drama och teater och har de senaste åren även regisserat teaterprojekt vid sidan av sina studier.

Hos oss kommer Sofia att leda vårt konstpyssel. Sofia säger att hon ser fram emot att få träffa alla barn och tillsammans utforska deras kreativitet!
 Sofia Carlsson

Sofia Carlsson

Sofia är utbildad musikalartist vid Performing Arts School och har även en påbörjad danslärarutbildning vid Göteborgs Universitet i ryggen.

Hon har tagit dansklasser sedan hon vad 5 år gammal och har sedan dess både dansat och undervisat i många olika stilar och åldersgrupper.
 Sofia Larsson

Sofia Larsson

Sofia har en bred träningsbakgrund, hon har provat på flera olika sporter och tränat många år i så varierade aktiviteter som handboll, styrketräning och flera olika dansstilar. Just nu dansar hon själv contemporary, high heels och dancehall.

Genom dansen har hon också lärt sig akrobatik och de senaste åren har hon börjat med movement-träning och street workout. Därifrån har hon nu kommit in i gymnastik och parkour. Hennes motto är att träning ska vara roligt!
 Stina Terngård

Stina Terngård

När Stina var yngre tränade och tävlade hon i truppgymnastik. Samtidigt var hon också själv gymnastiktränare i flera år. Under hennes år som tränare fick hon gå flera av gymnastikförbundets utbildning.

Förutom att vara en av våra engagerade ledare studerar Stina just nu till idrott – och fritidslärare.
 Vera Malmbratt

Vera Malmbratt

Vera har tränat gymnastik i många år. Hon har under denna tid sysslat med både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Förutom gymnastik har hon även testat på andra sporter så som crossfit och rugby.

Vera tycker att gymnastik är en fantastisk träningsform, hon tycker om att dela sin kunskap med sina elever och hjälpa alla framåt. Vid sidan om sin undervisning hos oss går Vera samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet.