Ivra Kurser logga - Göteborg
Parkour och balett Gitarr och gymnastik Streetdance Yoga och bollskola Barndans och capoeira Drama Konstpyssel Dans
kurser i GöteborgNära dig - kurser i Göteborg

Ivra kurser startade som dansskolan Barndansverkstan år 2010.  Fem år senare hade vi ett brett utbud av kurser för barn, ungdomar och vuxna. Då blev vi Ivra. Nu firar vi 10-års jubileum!

Vi vill utmärka oss med:

  • Ett brett utbud av kurser med hög kvalité
  • Kompetenta och engagerade ledare
  • Små grupper för individuell utveckling och gruppsamhörighet

Vi vill göra varje bostadsområde lite roligare och arrangerar våra kurser i många lokaler runt om i Göteborg.

Vår ambition är att alla våra deltagare ska vara nöjda och återkommande.

Generösa villkor och ett personligt bemötande

Ni får alltid prova på kurser med fler än 3 kurstillfällen innan anmälan blir bindande. Det är viktigt för oss att alla känner sig väl bemötta av sin ledare och är trygga i sina grupper. Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv och inspirerande miljö där deltagarna träffas och har roligt tillsammans.

Dina frågor om och synpunkter på verksamheten är alltid mycket viktiga för oss. Vi uppskattar att du tar kontakt med oss när du har funderingar och du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du vill veta mer om oss innan du bestämmer dig.

Dans i skolan och förskolan

Vi finns med i Kultur i Västs kvalitétssäkrade kulturutbud Kulturkatalogen, det är vi stolta över. Där erbjuder vi dans, cirkus och akrobatik för barn i förskolor och grundskolor samt fortbildning för lärare och personal i hela Västra Götaland.


Ledare

Alla ledare får regelbunden fortbildning och egen träning. Vi vill använda vår mångsidiga kompetens till att skapa de bästa kurserna och göra Ivra till din favoritskola!

 Anna Fritiofsson

Anna Fritiofsson

Anna har varit ledare hos oss sedan 2011 och hon är mycket omtyckt av sina elever.

Hon har dansat sedan barnsben och utbildade sig på yrkesdansprogrammets moderna inriktning. Därefter vidareutbildade hon sig i USA. Efter det har hon studerat pedagogik och personalvetenskap.

Anna är personalansvarig hos oss och arbetar bl.a. med att rekrytera och fortbilda nya ledare. Många av er kommer att möta henne i telefon, chatt, mail och under hennes många lektionsbesök.


 Adrian Söderberg Skog

Adrian Söderberg Skog

Adrian började träna parkour 2007 och har sedan 2010 undervisat parkourgrupper i en mängd olika föreningar och sammanhang.

Utöver många års erfarenhet som både utövare och tränare har han gått gymnastikförbundets parkourutbildning och är även certifierad movnat-tränare.
 Ali Nejati

Ali Nejati

Ali är en allsidig atlet som bla tränat breakdance, parkour och akrobatik. Han har tidigare undervisat parkourgrupper i föreningar och även gått Gymnastikförbundets ledarutbildning.

Hos oss har han varit en ambitiös och engagerad parkourledare sedan 2017. Ibland gör han även gästbesök i våra streetdancekurser för att lära ut breaking! Amanda Söderqvist

Amanda Söderqvist

Amanda började dansa vid 6 års ålder och hon har sedan dess provat på många olika dansstilar. I gymnasiet gick hon estetisk linje med inriktning teater och efter studenten läste hon vidare på Wendelsbergs teater och skolscen, musikdramatisk.

Under sin studietid undervisade Amanda även i barndans och intresset för dansundervisning växte sig starkt. Hon kände att hon ville fördjupa sina kunskaper i dansundervisning och sökte sig därefter vidare till Karlstads universitet där hon studerade dans och barndansundervisning. Nu har hon mycket ny inspiration som hon ser framemot att få dela med sina nya danselever till vårterminen!
 Britta Kangas

Britta Kangas

Britta Kangas är utbildad till professionell dansare vid Balettakademien Göteborg. Hon började studera dans i gymnasiet och har därefter utbildat sig på olika dansskolor i Sverige och utomlands.

Britta undervisar barn och vuxna i streetdance, modernt, balett och jazz. Hon arbetar även som koreograf och är dansare i två föreställningar med Danskompaniet Spinn. "Jag tror på kreativitetens och fantasins förmåga att ta oss till spännande platser i en dansstudio!" säger hon.
 Dayhane Beltran

Dayhane Beltran

Dayhane är gymnast och går just nu det sista året på teknikgymnasium. Utöver gymnastiken har hon också provat på många olika dansstilar men har framförallt sysslat med aerobic gymnastics, som hon också har undervisat i sedan 2015.

Dayhane började som ledare hos oss hösten 2018 och undervisar med stort engagemang i både gymnastik och dans- & gymnastikmix.
 Emelie Svensson

Emelie Svensson

Emelie har gått det estetiska programmets dansinriktning i Borås. Där och utanför skolan har hon dansat flera olika stilar som balett, jazz och modernt. Hennes favoritstil är streetdance.

Emelie har undervisat hos oss under flera terminer men dyker numera bara upp som en mycket uppskattad vikarie!
 Fanny Eriksson

Fanny Eriksson

Fanny har gått på Wendelsbergs Folkhögskolas musikallinje och nu studerar hon till musikalartist på Balettakademins yrkesutbildning.

Fanny har tagit över Amandas söndagslektioner och vi hälsar henne välkommen.
 Filip Jerlin

Filip Jerlin

Våren 2018 tog Filip examen från skådespelarprogrammet på Katrinebergsfolkhögskola. Sedan dess har han frilansat på olika teatrar och just nu hittar ni honom på Teater Sesam som Harpagon i "Den girige".

Filip har även ett brinnande intresse för akrobatik och vid sidan av sitt skådespeleri undervisar han i nycirkus med huvudfokus på parakrobatik. Vårterminen 2020 hittar ni Filip som gymnastikledare hos oss och hans lektioner kommer att inspireras lite av både nycirkus och akrobatik, vilket vi tycker låter väldigt spännande!
 Frida Hansen

Frida Hansen

Frida är utbildat vid musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg och hon har även studerat på Musikkteaterhøyskolen i Oslo i Norge. Dans, sång och teater har alltid varit en stor del av hennes liv. Frida har medverkat i flera musikaler, bland annat Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan.

Frida har tidigare undervisat i jazz, balett samt musikal och hon har även koreograferat flera olika musikalnummer.
 Ivar

Ivar

Ivar har tränat parkour i många år och undervisat barn, ungdomar och vuxna i föreningar och egen regi. Han har också gått på ledarkurs hos Aktiv Ungdom.

Han har tidigare varit en mycket populär ledare hos oss och kommer tillbaka våren 2020, detta är vi och säkert många andra mycket glada för!
 Jesper Cameron

Jesper Cameron

Jesper är en aktiv parkourutövare med lång erfarenhet, även som tränare. Han har också tränat och undervisat i gymnastik, deltagit i gymnastikförbundets ledarutbildning för parkour och Ivras egna fortbildningar under lång tid.

Jesper är vår första parkourtränare och han har gjort sig mycket populär bland sina elever! Hösten 2019 jobbade han som musikalartist på heltid och nu är vi mycket glada att ha honom tillbaka hos oss våren 2020!

 Julia Ek

Julia Ek

Julia är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har även studerat musikal på folkhögskola. Just nu läser hon till gymnasielärare på Göteborgs universitet, med inriktning teater och svenska.

Julia har också erfarenhet av arbete i förskola. Hon sprider dansglädje i några av våra kurser i barndans och streetdance, dessutom undervisar hon i våra drama- och teaterkurser!
 Karin Breisch

Karin Breisch

Karin är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har även studerat på Gotlands Dansutbildningar med inriktning improvisation och komposition.

Karin har medverkat som dansare i bl.a. Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3 Guld Galan. Hon har många års erfarenhet av dansundervisning och när hon inte undervisar hos oss på Ivra jobbar hon som coach för andra danslärare runt om i Sverige.
 Kasper Dynebrink

Kasper Dynebrink

Kasper studerar just nu sista året på gymnasiet, inriktning Natur och äventyr. Utbildning innehåller en hel del ledarskap och pedagogik då fokus ligger på att möta, leda och instruera människor i olika äventyrssporter - i skiftande miljöer och varierande förutsättningar.

Han har tränat parkour i många år och varit tränare i föreningar där han också fått internutbildningar och gått gymnastikförbundets ledarutbildningar.
 Linus Sköld

Linus Sköld

Linus har alltid haft ett stort intresse för teater och efter att han tog studenten från det estetiska programmet sökte han sig vidare till Wendelsbergs teaterutbildning. Utöver detta har han även gått kurser i allt från stunt till pedagogik. Linus har uppträtt i många olika sammanhang som bland annat skådespelare, eldartist och gycklare.

Parallellt med detta har han även hunnit med att undervisa i både teater och cirkus, för barn i olika åldrar. Linus kommer att undervisa i gymnastik hos oss men hans lektioner är inspirerade av akrobatik och de kommer att innehålla många spännande moment utöver de grundläggande gymnastikmomenten.
 Madeleine Jansson

Madeleine Jansson

Madeleine har varit aktiv inom truppgymnastik sedan hon var 7 år gammal och var tävlingsgymnast i 10 år. Hon älskar kombinationen av akrobatik och dans och därför inriktar hon mig helst på fristående gymnastik.

Madeleine gillar att tävla och är speciellt stolt över silvermedaljen i de finska mästerskapen 2010. Men tävling är inte allt, säger hon: ”Jag tror stenhårt på gemenskap och att bygga upp sitt självförtroende i en trygg och stöttande miljö, det är något jag verkligen försökt lära mina elever under åren som gymnastiktränare”.
 Maja Svantesson

Maja Svantesson

Maja är utbildad inom jazzmusik i sång, piano och komposition. Hon har studerat musik i olika former sen barndomen, i kulturskola, musikinriktning på gymnasium och folkhögskola. Hon har även dansat mycket under sin barndom och senare år - pardisco, jazz, show och balett.

Maja undervisar i piano och musikal. Såhär säger hon själv: Jag vill tillsammans med alla kursdeltagare skapa en trygg, utmanande, prestigelös miljö där vi ska peppa varandra och ha riktigt kul!
 Mari Johansson

Mari Johansson

Mari är utbildad på Balettakademiens treåriga utbildning. Hon har tidigare undervisat i dans både för barn, ungdomar och vuxna. Mari jobbar också som både dansare och koreograf.

Just nu undervisar inte Mari men hon ansvarar för vår kundtjänst så många av er kommer att möta och få hjälp av henne genom mail och telefon!
 Mathilda Läckberg

Mathilda Läckberg

Mathilda började som gymnastikledare i Trollhättan 2007 och jobbade där fram till 2017, samtidigt som hon själv var aktiv som truppgymnast. Hon har gått gymnastikförbundets ledarutbildningar och undervisar i alla åldrar, från 4 åringar till vuxna.

Utöver gymnastik har Mathilda främst jobbat inom service och studerat musik, media och fotokonst.
 Mathilda Rawling

Mathilda Rawling

Kommer snart :)
 Mira Jägemar

Mira Jägemar

Mira är utbildad på både Kaggeholm och Kävesta folkhögskola med inrikting improvisation och modern dans. Våren 2017 tog hon sin treåriga yrkesutbildning på Balettakademien här i Göteborg. Mira har bl.a. jobbat som dansare i Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och uppträtt på Göteborgs Operan med flertal produktioner.

Mira har jobbat hos oss sedan hösten 2017 och hon är en glad och peppande ledare med stort engagemang för sina elever.
 Mirza Hussein

Mirza Hussein

Mirza har tränat parkour i många år, de senare åren har han även undervisat i parkour för barn och unga. Under tiden han har undervisat har han även fått ta del av fortbildningar för parkourledare.

Mirza började jobba hos oss hösten 2018, han brinner för sitt ämne och sina elever och satsar på att fortsätta utvecklas!

 Moltas Thörnblom

Moltas Thörnblom

Moltas går just nu teknisk program på gymnasiet men han ägnar stor del av sin fritid till träning. Han har ett brinnande intresse för parkour, och han tränat regelbundet sedan 2013.

Moltas har också erfarenhet av andra krävande sporter som kampsport och styrketräning. Han ser fram emot att få undervisa och träffa alla nya elever till vårterminen!
 Natalie Timotic

Natalie Timotic

Natalie har jobbat som danslärare sedan 2012 och hon har undervisat både barn och vuxna. Hon har tidigare studerat dans på Karlstads universitet men just nu går hon på ämneslärarprogrammet med inriktning dans mot gymnasieskola vid Göteborgs universitet.

Natalie leder våra balettkurser för både barn och vuxna och undervisar även i dans- och gymnastikmix!
 Olle Mossberg

Olle Mossberg

Olle är högskoleutbildad gitarrist och producent. Han har medverkat på flertalet inspelningar i flera olika genrer och turnerat i över 30 länder.
Han reparerar secondhand-gitarrer, driver
egen ljudfirma och jobbar
deltid som musiklärare på mellanstadiet.

Vi är glada över att ha honom som lärare i våra gitarrkurser!
 Paulina Bielicz

Paulina Bielicz

Paulina Bielicz är i grunden utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har i vuxen ålder utöver dansen och sången även kommit att träna kampsport och gymnastik. Hos oss känner många henne från undervisning i dans- och gymnastikmix, gymnastik, cirkus, akrobatik och familjegympa. Nu är vi superglada att ha henne tillbaka som gymnastikledare!

Paulina tycker att det är viktigt att möta varje barn där de är idag och hjälpa dem framåt i sin utveckling. Dessutom ska det vara roligt att träna!
 Rickard

Rickard

Rickard säger själv att han alltid haft en fascination för den mänskliga kroppens potential till rörelse och uttryck. Det har lett till utövande av bl.a. dans, sång, klättring, kampsport, friluftsliv och förstås parkour.

Närmast hjärtat ligger den "traditionella" parkouren som fokuserar på rörelsefrihet, effektivitet och flow.
Rickard har utövat parkour i ca 12 år varav ca 9 som ledare/instruktör.
Han har även gått gymnastikförbundets parkour-utbildning.
 Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo (Dodô) Goês

Rodolfo är mest känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeiratränare. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 25 år. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Dodô har grundat Capoeira sem Fronteiras - Capoeira utan gränser. Föreningen har verkat för samarbete mellan olika capoeiragrupper. Dodo är också aktiv på förbundsnivå i Svenska budo- och kampsportsförbundet.
 Sara Finnerstad Holm

Sara Finnerstad Holm

När Sara var yngre tränade hon mycket truppgymnastik och hon tävlade även i SM. Senare gick Sara över till att själv bli gymnastikledare och hon fick i samband med detta gå flera av gymnastikförbundets utbildningar.

Sara har utöver detta också ett stort intresse för dans och musik. Hon är utbildad på Performing Art School i Göteborg och hon har därefter studerat musikproduktion på Musicians Institute i Los Angeles. Sara undervisar i gymnastik och akrobatik samt i barndans och dansmix.
 Victor Rydström

Victor Rydström

Victor har studerat jazz, pop och rock på flera folkhögskolor och är utbildad jazz/rock-musiker på musikhögskolan i Örebro. Han frilansar i olika projekt både inom jazz- pop- och rockgenren och har driver även egna projekt, främst inom jazz.

Hos oss undervisar Victor i piano och gitarr, till hösten planerar vi även för att erbjuda ensemble/pop-/rockgrupp i Åkered!
 Yasin Amini

Yasin Amini

Yasin har tränat parkour och freerunning i ungefär nio år och han har på senare tid även undervisat parkourgrupper i olika föreningar.

Under höstterminen 2019 har många av våra elever träffat Yasin då han dykt upp som gästlärare i Khaleds parkourgrupper. Till vårterminen 2020 kommer Yasin att ha egna grupper både på Böskolan och på Ivra västra.