10 anledningar till att träna parkour

20170116_131458_010_f

 1. Det är kul!

  Vem gillar inte att springa, hoppa, svinga och klättra? Parkour är en fri idrott där man kan använda sin egen fantasi och göra lite som man själv vill. Det finns inga direkta regler.


  Man märker snabbt att man blir bättre och till och med klarar av saker som man trodde att man aldrig skulle klara av.

 2. Det är bra allsidig träning

  Parkour gör dig starkare i alla kroppsdelar. Träningen förbättrar balans, smidighet och kroppskontroll. Benen i kroppen blir starkare av allt hoppande. 

 3. Det är användbart

  Om man tränar parkour så lär man sig att ta sig fram. Man kan ta sig till nya platser och man slipper ta omvägar. Man lär sig också att falla säkert.

 4. Man lär sig att komma över hinder

  Om man lär sig att ta sig över hinder i parkour så blir man samtidigt bättre på att klara av hinder och motgångar i resten av livet. Man börjar se hinder som möjligheter.

 5. Det är imponerande

  Folk tycker att det är coolt med bakåtvolter 🙂

 6. Man får se sin omgivning

  Parkour tar en till nya platser. Man får se staden från ett nytt perspektiv.De flesta som har tränat idrotten ett tag reser mycket för att träna på nya platser och träffa andra parkour-utövare.

 7. Det är enkelt att skaffa nya vänner

  Inom parkour så är det enkelt att träffa nytt folk och bli vänner.Varje gång jag åker till en ny stad eller nytt land så söker på Facebook efter “Parkour+staden”, så hittar jag oftast en grupp, skriver i gruppen och möter upp med personerna för att träna. Oftast behåller vi kontakten därefter.

 8. Kreativitet

  Man får använda och förbättra sin kreativitet. När man tränar utomhus så ser varje plats annorlunda ut vilket gör att det alltid finns nya möjligheter. Man kan ta ett trick och utveckla det eller kombinera flera olika trick. Det går att hitta på egna trick som ingen har gjort innan. 


  Här är en video ifrån igår när jag tränade i Syd Korea. Jag hade aldrig tränat på en liknande plats innan, så jag behövde verkligen använda min kreativitet!

 9. Man kan träna med dem bästa

  Parkour är en av väldigt få sporter där nybörjare kan träna tillsammans med de bästa inom idrotten. Inom parkour så anordnas det träffar som kallas för jams, där folk med varierad erfarenhet träffas för att träna tillsammans, inspirera och lära av varandra.

 10. Frihet

  Man kan göra Parkour till det man själv vill. Vissa ser parkour som en idrott, vissa ser det som en konstform. Man kan träna någon gång ibland eller varje dag. Man kan träna enbart för att lära sig att ta sig fram snabbt och effektivt, eller för att göra snygga volter, eller bara se det som en lek. Man kan träna väldigt säkert eller ta lite mer risk, efter vad man själv vill. Man behöver ingen utrustning. Man kan träna när man vill och där man vill och är inte beroende av någon annan.

Skicka detta inlägg till någon som du tycker borde börja med parkour 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *