Information med anledning av covid

Den nya pandemilagen

Vi följer naturligtvis den nya pandemilagen och håller på att anpassa våra grupper efter storleken på våra salar. De flesta av våra kurser påverkas inte av detta då vi redan har små grupper i förhållande till våra lokaler.

Några grupper kommer dock att behöva delas upp vilket även kan påverka tiderna för kurserna något. Alla som berörs av förändringar kommer att få meddelanden om detta i god tid före kursstarten (som för de allra flesta är vecka 5).

Kommunens nedstängning

Kommunens lokaler har varit stängda under juluppehållet. Det finns i dagsläget inga signaler om att de fortfarande ska vara stängda när våra kurser startar, men vi väntar fortfarande på beslut om vad som ska hända efter den 24/1.

Om lokalerna hålls stängda kommer vi behöva flytta fram vissa kursstarter. Om det händer kommer vi förstås att meddela detta så fort vi själva får information. Då kommer vi också att erbjuda alternativa träningstillfällen i väntan på kursstart (vi har flera lokaler som är öppna). Tills vidare utgår vi dock ifrån att alla kurser ska kunna starta sina ordinarie veckor!

I våra egna lokaler (Ivra Centrum, Ivra Västra och Ivra Åkered) samt i Böskolan, Annedalsskolan och Oceanen kommer kurserna oavsett att kunna starta som vanligt!

Tidigare åtgärder som fortsätter under våren

Precis som under hösten kommer vi att ha hämtning och lämning av barn utomhus (med undantag för små barn och andra särskilda situationer). Som vanligt gäller förstås också att man ska komma frisk och ombytt samt tvätta händerna före kursen, att ledarna anpassar undervisningen för att minska kroppskontakt och torkar utrustning mellan grupperna, samt att städningen av våra lokaler är utökad.

Även föräldrars deltagande vid det första kurstillfället kommer att påverkas, vi återkommer med lösningar för detta i samband med kallelser. Tex kommer yngre barngrupper att kunna delas upp vid det första tillfället för att få ha med sig en vuxen till starten, medan äldre fortsättningselever som redan känner sina ledare förväntas kunna komma själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *