Påsklov och vi flyttar ut!

Nästa vecka har vi påsklov! Den 7-13 april har vi inga ordinarie lektioner. Måndagen den 6/4 ser det lite olika ut i olika lokaler, vi har mailat alla kursdeltagare om vad som gäller i respektive grupp!

Rekommendationen är nu att hålla träningar utomhus om möjligt och idag började vi flytta ut. Efter påsklovet planerar vi att bedriva större delen av vår verksamhet ute!

Redan under själva påsklovet kommer det att bli några gratis extra-träningar för vårens deltagare i Slottsskogen.

En ovanlig situation kräver ovanliga anpassningar

Nu ser vi det som vår huvuduppgift att fortsätta aktivera alla som deltar i vår verksamhet, på ett eller annat sätt utifrån omständigheterna! Många föräldrar har tackat oss för att vi följt rekommendationen att hålla igång träningarna, främst av två anledningar:

  1. Att det känns viktigt att att kunna upprätthålla vardag och att fortfarande ha fritidsaktiviteter att delta i.
  2. Att det är stärkande och roligt att fortsätta träna, alltså bra för kroppen, hälsan och välmåendet.

Vi tror därför att vi har stöd för att detta är överordnat just nu och anpassar vår verksamhet efter att kunna fortsätta aktivera alla våra kursdeltagare, även om undervisningen inte blir som vanligt, och ibland kanske till och med måste ske på distans för att ta hänsyn till gällande rekommendationer.

Det kan se olika ut i olika aktiviteter

Som det ser ut just nu kan instrumentlektioner fortsätta som vanligt, gitarr- och pianogrupperna är små och de har sina egna instrument som rengörs mellan lektionerna. Den som har några som helst symptom ska förstås ändå stanna hemma. Därför lägger vi också upp videolektioner i vår blogg, dem kommer man att ha tillgång till hela sommaren! Vi förbereder oss också på att det kan komma att behövas fler distanslösningar och funderar på hur det skulle kunna fungera.

Parkourgrupperna flyttar ut. Parkour är till stor del en utomhussport och när det blir lite varmare brukar det vara populärt med lektioner ute. Vi hoppas att solen fortsätter skina efter påsklovet och försöker träffas nära våra lokaler så att vi har tillgång till toaletter, ställen att lägga grejer och kanske inomhusträningar om det regnar! I så fall anpassas inomhusträningen som tidigare med större avstånd, minskad användning och ökad rengöring av redskap.

Även hinderbaneträningen borde kunna flytta ut till lämpligt område i närheten och få lika roliga och utmanande träningstillfällen!

I danslektionerna använder inte eleverna några redskap och de behöver inte stå nära varandra eller ha någon kroppskontakt, det är därför möjligt att dansklasser kan fortsätta inomhus, men det är också möjligt att de kan får flytta ut. Under påsklovet kommer vi förstås att fortsätta följa utvecklingen av rekommendationer, planera och förbereda alternativa lösningar!

För gymnasterna kommer det troligen att bli mindre fokus på avancerad gymnastikteknik för att undvika redskap och passning, i nuläget är det viktigare att upprätthålla stärkande träning, som förstås också anpassas efter ämnet och för att ha effekter på förmågorna på lång sikt. Gymnaster kan träna kondition, styrka, spänst och annat viktigt utomhus, nu letar vi efter mjuka gräsmattor att hjula över 🙂

Vi kompletterar ordinarie träning!

Utomhuslektionerna kommer att kompletteras av videomaterial med tips på vad man själv kan öva på inomhus hemma och hur man som förälder kan hjälpa till att upprätthålla träningen och aktivera barnen. Redan nu har ni alla tillgång till många filmer från olika aktiviteter!

Tyvärr kan det ju hända att den här situationen blir långvarig eller återkommande, så vi jobbar långsiktigt med hur vi på bästa sätt kan upprätthålla aktivitet, lärande och socialt sammanhang, även om det periodvis måste ske på andra sätt än vi är vana vid.

Kom gärna med dina förslag eller önskemål 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *