Speed

Bakgrund

Speed är en rörelse som främst används för att ta sig över plintar, staket, räcken och murar så snabbt som möjligt. Om man kan Speed bra så ska man kunna springa i full fart och ta sig över ett hinder utan att tappa fart.

Förberedande övning: Safety

Gå fram till plinten. Placera motsatt hand och fot på plinten, till exempel höger hand och vänster fot. Foten som är kvar i marken ska nu ta ett steg genom utrymmet mellan dig själv och plinten. Landa på andra sidan pliten.

Genomförande Speed

Starta rakt framifrån en plint som är runt höfthöjd. Jogga mot plinten och hoppa av från valfri fot, sätt ner motsatt hand i plinten. Under luftfärden ska benen sträckas ut åt sidan, bort från handen i plinten. Ingen fot ska nudda plinten denna gång. För att göra det perfekt, försök att sparka lite framåt från benet som du inte hoppar från och tryck ifrån lite med handen som du sätter i plinten. Ha som mål att landa mjukt i ett löpsteg så att du kan springa vidare med mycket fart. Det första som nuddar marken ska vara trampdynan på foten som du inte hoppade av från.

Tänk på att vara försiktig så att du inte slår i knäna i plinten. När det börjar kännas enkelt så kan du börja ta mer fart och hoppa lite längre.

Vanligaste misstag

Att hoppa av från fel fot vilket gör att man vrider sig i luften. Att inte vara riktad framåt när man landar, vilket gör att man inte kan springa vidare. Att slå i knäet i plinten för att man inte hoppar av tillräckligt med hoppbenet eller sparkar tillräckligt med det andra benet. Att man har för lite fart, vilket gör det svårt att ta sig över hindret. Att inte sträcka ut benen tillräckligt mycket åt sidan, vilket gör att man lätt fastnar med fötterna på plinten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *