Ivra Kurser - Göteborg
hinderbana
Epostadress

Lösenord

Ogiltiga uppgifter
Glömt lösenord?

KurserBarndans

Barndans

Göteborg, Mölndal, Härryda, Lerum, Svenljunga
Barndans

Barndanskurserna innehåller lekfull dansträning. Danslektionerna utvecklar barnens förmåga att balansera, hoppa, snurra och rulla. De börjar med dansteknik, enkla koreografier och improvisationsövningar med trygga ramar.

Barndans i Göteborg, Mölndal, Härryda, Lerum, Svenljunga
Syftet med barndanskursen är att förmedla dansglädje och på ett lekfullt sätt introducera den grundläggande danstekniken. Med betoning på det lustfyllda får barnen utveckla sin känsla för rytm- och taktkänsla samt sin rörelse- och kroppsuppfattning.

När vi rör oss fritt i rummet övas både rumsuppfattning, uppmärksamhet och kroppskontroll. Vi dansar ofta på led och i ring, ibland två och två, för att barnen ska lära sig att förhålla sig till varandra och vara en del av en dansande grupp och av större formationer.

Barndans utvecklar barnens känsla för musikalisk frasering och rytmik, deras koordination och motorik. Dansen stimulerar nervkopplingar, utvecklar muskulaturen och stärker skelettet.

Vi har blivit många barndanslärare och vi träffas regelbundet i fortbildningar och för att inspirera varandra och utveckla våra lektioner tillsammans. Återkommande övningar skapar trygghet och ger barnen möjlighet att utvecklas i det välkända. Nya övningar och överraskningar håller spänningen och glädjen vid liv.

Dessa kurser finns också som varannan-vecka-kurser (jämna respektive ojämna veckor), för er som inte vill eller kan boka upp varje vecka.

2-3 år, vuxen deltar
Danslektionen kan vara ett roligt tillfälle att umgås med sitt barn. Jämfört med kursen ContaKids fokuseras här mer på relationerna mellan barnen i gruppen och läraren. En vuxen deltar som stöd och dansar tillsammans med barnen.

4-6 år
Här lämnas barnen för första gången själva i danssalen, vissa tycker att det är lite jobbigt så vi tillåter man gör sitt barn sällskap en stund i början av lektionen eller vid de första lektionstillfällena (första gången får förstås alla titta på). Om barnet inte alls vill lämnas i danssalen rekommenderar vi ContaKids någon termin!Rekommendera kursen till dina vänner


Relaterade kurser
Balett

Balett

Baletten började utvecklas vid de europeiska hoven redan under renässansen, idag ingår balett i de flesta professionella dansares träning och den är omtyckt både som scenkonst och träningsform.
ContaKids

ContaKids

ContaKids är rörelser för barn tillsammans med förälder eller annan vuxen, inspirerat av kontaktimprovisation. Genom att arbeta med kroppen, rörelse och fysisk kontakt utvecklar föräldrar och barn en ny form av kommunikation, vilket är roligt för båda.
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikträningen får barnen öva sig på kullerbyttor, hjulningar och handståenden. De använder redskap som satsbrädor, bom och ringar.
Teater och drama

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.

Andra kurser
Akrobatik

Akrobatik

I akrobatikkursen får barnen lära sig allt ifrån olika sorts kullerbyttor och handståenden till volter. De får också prova på akrobatik i grupp och par. En rolig kurs som också kan vara ett komplement till gymnastik eller parkourträning.
Barnkalas

Barnkalas

Vi kommer gärna till ditt barnkalas eller er gårdsfest med någon av våra roliga aktiviter!
Bollskola

Bollskola

Kasta, sparka, rulla, passa och ta emot bollar i roliga lekar och övningar. Passar bra för alla som vill prova på olika bollsporter och öva upp sitt bollsinne!
Capoeira

Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik. Breakdance har hämtat inspiration från capoeira och man ser även likheter i akrobatiska sporter som gymnastik och parkour.
Cirkus

Cirkus

Cirkus är en mångsidig aktivitet där barnen får lära sig att hjula och stå på händer, jonglera, gå på lina och att uttrycka sig som clown!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix för barn som vill prova på både dans och gymnastik. Här får eleverna både dansa och öva på gymnastik som görs på mattor – kullerbyttor, handståenden, hjulningar och balanser. För fler gymnastikredskap rekommenderas vår gymnastikkurs.
Dansmix

Dansmix

Dansmixen ger eleverna grundläggande dansträning och möjlighet att prova på flera olika stilar. Många dansstilar har samma basteknik och gränsen mellan dem är ofta flytande.
Familjegympa

Familjegympa

I familjegympan delar ett barn och en förälder på avgiften och får ett roligt träningspass tillsammans.
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Vi har små grupper för alla åldrar, det finns också några fortsättningsgrupper. Egen akustisk gitarr medtages till lektionerna!
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana (OCR) har blivit populärt bl.a. genom Ninja Warriors och många fastnar för sporten för att den är allsidig, stärkande och kan inge en känsla av frihet! Vi har träning för barn och för barn tillsammans med sina föräldrar.
Körsång

Körsång

Att sjunga i kör är framförallt väldigt roligt! Vi har kör för barn 7-10 år och kör för vuxna, från 16 år och uppåt.
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som kan utövas både inomhus och utomhus. Parkour-utövare tränar på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel, på ett säkert och kontrollerat sätt som inte skadar kroppen.
PT-paketet

PT-paketet

PT-paketet ger dig chansen att komma igång med träningen eller att sätta nya mål. Du blir intervjuad om dina träningsmål och var du befinner dig idag. Därefter får du ett träningsprogram anpassat för dig, kostråd och personlig support via mail eller telefon. Om du vill ses vi också en gång på ett gym nära dig!
Streetdance

Streetdance

Streetdance är en samlingsbeteckning för flera olika stilar. Gemensamt har de att de har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan." Hos oss ingår house, hip hop, popping och locking.
Träning

Träning

I höst drar vi igång med utomhusträning för vuxna! Vi har också kontors-träning och massage för dig som sitter mycket vid dator.
Yoga

Yoga

Vi har yoga för vuxna samt familjeyoga och barnyoga. Under våren startade vi också senioryoga och yoga för föräldralediga där bebisar är välkomna.