Ivra Kurser - Göteborg
Epostadress

Lösenord

Ogiltiga uppgifter
Glömt lösenord?

KurserParkour

Parkour

Göteborg
Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.

Parkour i Göteborg
Detta kan ske antingen så snabbt och effektivt som möjligt eller genom att lägga till tricks, volter och andra mer estetiskt tilltalande rörelser.

I våra kurser lär man sig hur, på ett säkert och kontrollerat sätt som inte skadar kroppen.

Träningen bidrar till att öka både fysisk och mental styrka, kroppskontroll, kondition, koordination och balans.

Parkourträningen leds av några av Sveriges bästa utövare. Vi håller framförallt till i gymnastikal men när vädret blir bättre och deltagarna fått öva ett tag kan de också få träna utomhus.

Parkour finns också som varannan-vecka-kurs (jämna respektive ojämna veckor), för er som inte vill eller kan boka upp varje vecka.


Vi har också parkour som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).

Anmäla en tredje person till familjeträningen? Gör ytterligare en anmälan och skriv ”rabatt” i info. Då får den tredje personen gå för halva priset!

Vilken nivå ska jag välja?

Många av våra kurser heter bara "parkour" medan andra heter "parkour fortsättning" och "parkour avancerad". Nya elever är välkomna till de förstnämnda grupperna men här går ibland också elever som redan börjat träna. I början går det bra att träna tillsammans eftersom många trick behöver nötas och det finns variationer för nya och gamla elever, ledarna är vana att anpassa sig efter blandade grupper!

För att gå parkour fortsättning ska man helst ha gått ett par terminer och behärska de grundtekniker som lärs ut där, tex kong, reverese, dash, speed och lazy.

För att välja en avancerad grupp ska man ha tränat minst ett par år och börjat klara svårare moment som tex olika typer av volter, prata med din ledare om du är intresserad av en avancerad grupp!

Vi har en blogg med instruktionsfilmer, där kan du se alla rörelser som omnämnts ovan, och många fler!

I bloggen kan du också läsa om vad man ska tänka på när man väljer skor till parkour.1 person har bokat Parkour under den senaste veckan!Rekommendera kursen till dina vänner


Relaterade kurser
Akrobatik

Akrobatik

Akrobatikkursen lär barn och ungdomar allt ifrån olika sorts kullerbyttor och handståenden till volter. De får också prova på akrobatik i grupp och par.
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, svettigt och varierat! Den här kursen är vår mest populära familjeträning!
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikträningen övas bl.a. kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som handvolter och volter.

Andra kurser
Balett

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Roliga balettlektioner med utbildade dansledare, teknik och dansglädje i fokus!
Barndans

Barndans

Barndanskurserna innehåller lekfull dansträning. Danslektionerna utvecklar barnens förmåga att balansera, hoppa, snurra och rulla.
Capoeira

Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik.
Cirkus

Cirkus

Cirkusskolan är mångsidig, barnen får lära sig akrobatik på egen hand och i grupp, jonglering, clowneri och att gå på lina!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans- och gymnastikmix för den som vill prova på både dans- och gymnastikträning i samma lektion. Varierat och kul!
Dansmix

Dansmix

I dansmixen får man prova på flera olika dansstilar som jazzdans, balett och streetdance. Gränsen mellan olika stilar är ofta flytande!
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Läger

Läger

Vi ordnar läger under skolloven, här kan du som inte gått tidigare få en snabbstart och du som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt! I sommar har vi läger i parkour, gymnastik och dans!
Musikal

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs där barnen både får sjunga och dansa, fokus ligger på scenisk framställning.
Piano

Piano

Pianokurs för barn och ungdomar. Små grupper (2-3 elever) för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Streetdance

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."
Teater och drama

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.
Utomhusträning

Utomhusträning

Våren 2020 blev annorlunda än vi väntat oss! Vår verksamhet är fortfarande igång som vanligt men vi bjuder också vårens kursdeltagare på extra gratisträningar utomhus. Vi erbjuder flera ämnen och självklart begränsar vi antalet deltagare i passen.
Workshop

Workshop

En workshop kan vara ett tillfälle att prova på något nytt, eller en speciallektion. Batizado hittar du här!
Yoga

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.