Ivra Kurser logga - Göteborg
Parkour och balett Gitarr och gymnastik Streetdance Yoga och bollskola Barndans och capoeira Drama Konstpyssel Dans
kurser i GöteborgVår nya sida är under lansering och fungerar inte normalt just nu. Ni kan leta bland höstens kurser och besöka oss senare för bokning.
Kurser > Capoeira

Capoeira

Göteborg

Capoeira för barn och vuxna i centrala och västra Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik.

Capoeira i Göteborg
Capoeira är effektiv och rolig träning för alla oavsett tidigare erfarenhet. Capoeira utvecklar balans, styrka, kondition, kroppskännedom, koordination, musik och rytmik mm. Rörelserna påminner om parkour och breakdance och det finns lugnare rytmer som påminner om yoga.

Vi är mycket stolta över vår tränare Rodolfo Goés - känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeirister och capoeira-tränare för både barn och vuxna. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 25 år. Tidigare har han spelat en central roll i organisationen Abadá Capoeira. Nu är han aktiv på förbundsnivå och reser världen över för att utvecklas och sprida capoeira. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Obs! vuxengruppen tränar i Annedalsskolan på måndagar och vid järntorget på torsdagar (Järntorget 7, 1 trappa upp).


Vi ger medlemmar i föreningen Capoeira Sem Fronteiras 10% rabatt på terminsavgiften. Alla är varmt välkomna som medlemmar. Medlemskap möjliggör deltagande i föreningens extraträningar, workshops, resor och andra evenemang samt försäkring för föreninges aktiviteter. Du blir medlem genom att betala in 200kr i årsavgift till föreningens Bankgiro 5403-8419 och märk betalningen med namn, födelsenummer och "årsavgift". Läs mer www.capoeirasf.se.Relaterade kurser
Akrobatik

Akrobatik

Akrobatikkursen innehåller allt ifrån kullerbyttor och hjulningar till olika sorters volter och parakrobatik.
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.
Streetdance

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."
Dansmix

Dansmix

I den här danskursen får man prova på flera olika dansstilar som jazz, show, balett och streetdance. Perfekt både för den som nyss börjat och för den som redan älskar att dansa!

Andra kurser
Balett

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Roliga balettlektioner med utbildade dansledare, teknik och dansglädje i fokus!
Barndans

Barndans

Barndans i små barngrupper. Lekfull dansträning som introducerar dansteknik, förmedlar dansglädje och uppmuntrar kreativitet och modet att uttrycka sig.
Cirkus

Cirkus

Cirkusskolan är mångsidig, barnen får lära sig akrobatik på egen hand och i grupp, jonglering, clowneri och att gå på lina!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans- och gymnastikmix för den som vill prova på både dans- och gymnastikträning i samma lektion. Varierat och kul!
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikkurserna övas bl.a. kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som handvolter och volter.
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, svettigt och varierat! Den här kursen är vår mest populära familjeträning!
Läger

Läger

Vi ordnar läger under skolloven, här kan du som inte gått tidigare få en snabbstart och du som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt! I sommar har vi läger i parkour, gymnastik och dans!
Musikal

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs för barn som gillar både att sjunga och att dansa, fokus ligger på scenisk framställning.
Piano

Piano

Pianokurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Teater

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.
Uteträning

Uteträning

Våren 2020 blev inte som vi väntat oss. Nu bjuder vi vårens kursdeltagare på gratis extraträningar utomhus. Vi erbjuder flera ämnen och alla som går kurs i vår och vill träna lite extra är välkomna!
Yoga

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.