Ivra Kurser - Göteborg
Epostadress

Lösenord

Ogiltiga uppgifter
Glömt lösenord?

KurserCapoeira

Capoeira

Göteborg
Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik.

Capoeira i Göteborg
Capoeira är effektiv och rolig träning för alla oavsett tidigare erfarenhet. Capoeira utvecklar balans, styrka, kondition, kroppskännedom, koordination, musik och rytmik mm. Rörelserna påminner om parkour och breakdance och det finns lugnare rytmer som påminner om yoga.

Vi är mycket stolta över vår tränare Rodolfo Goés - känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeirister och capoeira-tränare för både barn och vuxna. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 25 år. Tidigare har han spelat en central roll i organisationen Abadá Capoeira. Nu är han aktiv på förbundsnivå och reser världen över för att utvecklas och sprida capoeira. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!

Obs! vuxengruppen tränar i Annedalsskolan på måndagar och vid järntorget på torsdagar (Järntorget 7, 1 trappa upp).


Vi ger medlemmar i föreningen Capoeira Sem Fronteiras 10% rabatt på terminsavgiften. Alla är varmt välkomna som medlemmar. Medlemskap möjliggör deltagande i föreningens extraträningar, workshops, resor och andra evenemang samt försäkring för föreninges aktiviteter. Du blir medlem genom att betala in 200kr i årsavgift till föreningens Bankgiro 5403-8419 och märk betalningen med namn, födelsenummer och "årsavgift". Läs mer www.capoeirasf.se.Rekommendera kursen till dina vänner


Relaterade kurser
Akrobatik

Akrobatik

Akrobatikkursen lär barn och ungdomar allt ifrån olika sorts kullerbyttor och handståenden till volter. De får också prova på akrobatik i grupp och par.
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.
Streetdance

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."
Dansmix

Dansmix

I dansmixen får man prova på flera olika dansstilar som jazzdans, balett och streetdance. Gränsen mellan olika stilar är ofta flytande!

Andra kurser
Balett

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Roliga balettlektioner med utbildade dansledare, teknik och dansglädje i fokus!
Barndans

Barndans

Barndanskurserna innehåller lekfull dansträning. Danslektionerna utvecklar barnens förmåga att balansera, hoppa, snurra och rulla.
Cirkus

Cirkus

Cirkusskolan är mångsidig, barnen får lära sig akrobatik på egen hand och i grupp, jonglering, clowneri och att gå på lina!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans- och gymnastikmix för den som vill prova på både dans- och gymnastikträning i samma lektion. Varierat och kul!
Drop

Drop in vuxenkurser 1 tillfälle

Det här valet gör du när du vill droppa in på någon av våra kurser för vuxna. Vi har inte drop in på kurser för barn eller familjekurser.
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikträningen övas bl.a. kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som handvolter och volter.
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, svettigt och varierat! Den här kursen är vår mest populära familjeträning!
Läger

Läger

Vi ordnar läger under skolloven, här kan du som inte gått tidigare få en snabbstart och du som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt!
Mix-kurs

Mix-kurs

I mix-kursen får man prova på 6 olika aktiviteter. Parkour, hinderbana, gymnastik och dans ingår alltid.
Musikal

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs där barnen både får sjunga och dansa, fokus ligger på scenisk framställning.
Piano

Piano

Pianokurs för barn och ungdomar. Små grupper (2-3 elever) för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Sång

Sång

Sånglektioner i små grupper med stora möjligheter att både få individuell handledning och att få sjunga ihop med andra.
Sommarkurs

Sommarkurs

För den som tycker att sommaruppehållet är för långt går det nu att komma på sommarkurs i juni och augusti.
Teater och drama

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.
Workshop

Workshop

En workshop kan vara ett tillfälle att prova på något nytt, eller en speciallektion. Batizado hittar du här!
Yoga

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.