Ivra Kurser - Göteborg
nyheter
Epostadress

Lösenord

Ogiltiga uppgifter
Glömt lösenord?

KurserCapoeira

Capoeira

Göteborg
Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik. Breakdance har hämtat inspiration från capoeira och man ser även likheter i akrobatiska sporter som gymnastik och parkour. Obs! vuxengruppen tränar i Annedalsskolan på måndagar och vid järntorget på torsdagar (Järntorget 7, 1 trappa upp).

Capoeira i Göteborg
Capoeira är effektiv och rolig träning för alla oavsett tidigare erfarenhet. Capoeira utvecklar balans, styrka, kondition, kroppskännedom, koordination, musik och rytmik mm. Rörelserna påminner om parkour och breakdance och det finns lugnare rytmer som påminner om yoga.

Vi är mycket stolta över vår tränare Rodolfo Goés - känd som Mestre Dodô - en av världens mest erfarna capoeirister och capoeira-tränare för både barn och vuxna. Dodô var en av de första som tog Capoeira från Brasilien till Europa och Sverige. Han har undervisat i Göteborg i över 25 år. Tidigare har han spelat en central roll i organisationen Abadá Capoeira. Nu är han aktiv på förbundsnivå och reser världen över för att utvecklas och sprida capoeira. 2003 vann han ett VM-guld i Rio de Janeiro!


Vi ger medlemmar i föreningen Capoeira Sem Fronteiras 10% rabatt på terminsavgiften. Alla är varmt välkomna som medlemmar. Medlemskap möjliggör deltagande i föreningens extraträningar, workshops, resor och andra evenemang samt försäkring för föreninges aktiviteter. Du blir medlem genom att betala in 200kr i årsavgift till föreningens Bankgiro 5403-8419 och märk betalningen med namn, födelsenummer och "årsavgift". Läs mer www.capoeirasf.se.
1 person har bokat Capoeira under den senaste veckan!Rekommendera kursen till dina vänner


Relaterade kurser
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som kan utövas både inomhus och utomhus. Parkour-utövare tränar på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel, på ett säkert och kontrollerat sätt som inte skadar kroppen. Vi har också parkour som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).
Gymnastik

Gymnastik

I gymnastikträningen övas bl.a. kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som tex handvolter och volter. Man använder redskap som satsbrädor, bom och ringar.

Andra kurser
Akrobatik

Akrobatik

I akrobatikkursen får barnen lära sig allt ifrån olika sorts kullerbyttor och handståenden till volter. De får också prova på akrobatik i grupp och par. En rolig kurs som också kan vara ett komplement till gymnastik eller parkourträning.
Balett

Balett

Baletten började utvecklas vid de europeiska hoven redan under renässansen, idag ingår balett i de flesta professionella dansares träning och den är omtyckt både som scenkonst och träningsform. Nu finns balett även för vuxna nybörjare!
Barndans

Barndans

Barndanskurserna innehåller lekfull dansträning. Danslektionerna utvecklar barnens förmåga att balansera, hoppa, snurra och rulla. De börjar med dansteknik, enkla koreografier och improvisationsövningar med trygga ramar.
Barnkalas

Barnkalas

Vi kommer gärna till ditt barnkalas eller er gårdsfest med någon av våra roliga aktiviter!
Barre

Barre

Barre betyder balettstång och är en ny trendig träningsform för den som inte vill dansa men bygga upp styrka och smidighet som en balettdansare! Kursen vänder sig till vuxna.
Cirkus

Cirkus

Cirkus är en mångsidig aktivitet där barnen får lära sig att hjula och stå på händer, jonglera, gå på lina och att uttrycka sig som clown!
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix för barn som vill prova på både dans och gymnastik. Här får eleverna både dansa och öva på gymnastik som görs på mattor – kullerbyttor, handståenden, hjulningar och balanser. För fler gymnastikredskap rekommenderas vår gymnastikkurs.
Dansmix

Dansmix

Dansmixen ger eleverna grundläggande dansträning och möjlighet att prova på flera olika stilar. Många dansstilar har samma basteknik och gränsen mellan dem är ofta flytande. Nu finns dansmixen även som familjekurs!
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Vi har små grupper för alla åldrar, det finns också några fortsättningsgrupper. Egen akustisk gitarr medtages till lektionerna!
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana (OCR) har blivit populärt bl.a. genom Ninja Warriors och många fastnar för träningsformen för att den är allsidig, stärkande och kan inge en känsla av frihet! Hinderbaneträningen finns för barn och som familjekurs där ett barn och en vuxen tränar tillsammans (och delar på avgiften).
Klippkort

Klippkort vuxenkurser

För samma avgift kan du prova gymnastik, yoga, barre, balett, jazz och contemporary!
Musikal

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. Här får barnen både sjunga och dansa och fokus ligger på scenisk framställning.
Presentkort

Presentkort

Köp ett presentkort hos oss om du vill ge bort en rolig upplevelse till någon, men inte vill bestämma kurs just nu.
PT-paketet

PT-paketet

PT-paketet ger dig chansen att komma igång med träningen eller att sätta nya mål. Du blir intervjuad om dina träningsmål och var du befinner dig idag. Därefter får du ett träningsprogram anpassat för dig, kostråd och personlig support via mail eller telefon. Om du vill ses vi också en gång på ett gym nära dig!
Sång

Sång och danslek

Här blandas sång och dansträning på ett lekfullt sätt. Den här kursen passar bra för barn som gillar att sjunga och kanske är nyfikna på musikal, eller som variation för den som gått ett par terminer i barndans.
Showjazz

Showjazz

Jazzdans är ett brett begrepp som innefattar många olika stilar som ofta används i showsammanhang. Det här är en fartfylld danskurs till modern musik! Finns både för barn och för vuxna nybörjare.
Simning

Simning

Nu startar vi simkurser i Majorna för barn mellan 5-10 år. Vi fokuserar på frisim/crawl, som snabbast ger simkunnighet.
Streetdance

Streetdance

Streetdance är en samlingsbeteckning för flera olika stilar. Gemensamt har de att de har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan." Hos oss ingår house, hip hop, popping och locking.
Teater och drama

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater. Nu finns teaterkursen även för vuxna!
Yoga

Yoga

Vi har yoga för vuxna och familjeyoga på kvällstid. Nu kan man även gå på yoga med fokus på akrobatik!