Kurser > Teater

Teater och drama

Göteborg

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.

Teater och drama i Göteborg
I vår drama- och teaterskola får grupperna ägna sig åt tillits-, samarbets- och gestaltningsövningar. I slutet av terminen får de som vill öva in en liten pjäs eller sketch att visa upp.

Vi vill att deltagarna ska bli tryggare med att uttrycka sig såväl inför publik som i andra sammanhang, men också att teaterlektionerna ska bli en rolig och utmanande timme i veckan då man får chansen att släppa loss och prova på olika rollgestaltningar.

Ibland finns teaterkursen även för vuxna, se aktuella kurser under anmälan!

Teater inriktning föreställning

Är du intresserad av att vara med och skapa en föreställning/pjäs? Sök då vår lärare Filips nya teaterkurs för 13-16 år. Här fokuserar vi på dramaövningar och repetitioner för att i slutet av terminen göra en riktig teaterföreställning på en scen, med både ljus och ljud.
Allt skapas av glädje och lust och utifrån deltagarna egna förutsättningar, under ledning av Filip.

Filip har under de senaste tre åren jobbat som skådespelare i barnteater på ställen som High Chaparral, Teater Sesam, Astrid Lindgrens värld mfl. Han har även varit kursledare i både cirkus- och gymnastikgrupper hos oss sedan våren 2020.Relaterade kurser
Teater och drama

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs för barn som gillar både sång och musik, dans och teater, fokus ligger på scenisk framställning.
Teater och drama

Dansmix

I den här danskursen får man prova på flera olika dansstilar som jazz, show, balett och streetdance. Perfekt både för den som nyss börjat och för den som redan älskar att dansa!

Andra kurser
Teater och drama

Akrobatik

En kurs i akrobatik innehåller allt från kullerbyttor och hjulningar till olika sorters volter och parakrobatik.
Teater och drama

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Balettlektionerna leds av välutbildade dansare, teknik och dansglädje står i fokus!
Teater och drama

Barndans

Barndans i små barngrupper. Lekfull dansträning som introducerar dansteknik, förmedlar dansglädje och uppmuntrar kreativitet och modet att uttrycka sig.
Teater och drama

Box-fitness

Med sparkar och slag tränas hela kroppen i ett fartfyllt träningspass till musik. Du kommer såklart också hinna lära dig lite självförsvar, box- och kickteknik.
Teater och drama

Capoeira

Capoeira i Göteborg för barn och vuxna i centrala och Västra Frölunda. Träna en vacker kampsport i din egen takt med duktiga lärare.
Teater och drama

Cheerleading

Cheer hos Ivra är en ny aktivitet som är besläktad med gymnastik och är en blandning av hopp, rörelsemönster som utförs efter varandra, dans, stunts, mänskliga pyramider, samt senare volter.
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans- och gymnastikmix för den som vill ha både dans- och gymnastikträning i samma lektion. Varierat och kul!
Teater och drama

Distans

Nu kan du ta del av vår dans- och musikskola var du än bor! Regelbundna onlineträffar kompletteras med ett bibliotek med roligt videomaterial!
Teater och drama

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Teater och drama

Gymnastik

Gymnatik för barn och vuxna. I gymnastikkursen tränar vi på kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som handvolter och volter.
Teater och drama

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, svettigt och varierat! Den här kursen är vår mest populära familjeträning!
Teater och drama

Konst

Vi har konstkurser för både barn och vuxna! Barnen får prova på att måla, använda lera, textil och annat kul! Vuxna kan välja mellan teckning, måla akryl och foto.
Teater och drama

Läger

Vi ordnar läger under alla skollov. Här kan den som inte gått tidigare få en snabbstart och den som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt!
Teater och drama

Musikproduktion

Är du intresserad av att producera musik? I vår musikproduktionskurs lär vi oss om musikproduktion, låtskrivande och mixning så att du kan ta ditt musikskapande och din tekniska kunskap till nästa nivå.
Teater och drama

Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.
Teater och drama

Piano

Pianokurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Teater och drama

Privatlektion

Privatlektioner är perfekt för den som vill prova något nytt eller verkligen fokusera och bli bättre på en viss färdighet. Vi erbjuder privat träning i många av våra aktiviteter.
Teater och drama

Showjazz

Jazzdans innefattar många olika stilar som ofta används i showsammanhang. En fartfylld danskurs till modern musik! För barn och vuxna. Nyhet: Koreografikurs fortsättning!
Teater och drama

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."
Teater och drama

Webbshop

Kläder för parkour, capoeira, dans, gymnastik och annan träning. Skriv önskat tryck 1-12 (se bildlista), färg och storlek i rutan "frivillig info" när du beställer.
Teater och drama

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.