Kurser > Workshop

Workshop

Göteborg

Enhjuling, jonglering + diabolo och slackline! Just nu erbjuder en av världens bästa enhjulings-cyklister tre olika, ovanliga och roliga workshops strax efter att våra ordinarie kurser tagit slut för terminen. Beskrivningar med filmklipp hittar du här!

Workshop i Göteborg
Enhjuling
 
Lär dig cykla och göra trick med enhjuling. Enhjulingscykling är i sig en mångsidig och rolig aktivitet, det kan också vara ett komplement till idrottsutövare som vill förbättra sin balans och koordination. 
 
Lär dig cykla enhjuling med världsmästaren Josef Sjönneby från artistduon Unitwins. Att hålla balansen på ett hjul är en utmanande och spektakulär aktivitet som inte liknar något annat. Första steget är att lära sig cykla framlänges, sedan övar vi på att bilda formationer och utföra trick och konster i grupp, par och individuellt. 
 
Kolla in Josef här!

Slackline
 
Slackline är ett växande fenomen som skiljer sig ifrån att gå på lina både i form och funktion. 
Istället för styv metall har du ett brett och studsigt spännband!
 
På denna kurs får du lära dig grundläggande teknik för att gå på Slackline. Vi provar också att gå på slacklines i olika längder, olika utmanande balansövningar och kittlande studsar och hopp under säkra förhållanden. 

Slackline-uppvisning!

 
Jonglering + Diabolo
 
Lär dig jonglera med bollar, käglor och... ja, vilka föremål som helst! Jonglering är en kreativ och tillfredsställande aktivitet som alla kan lära sig. 
 
På denna kurs lär vi oss först det grundläggande, jonglering med tre bollar. Beroende på nivå och utvecklingskurva provar vi också olika utmanande kastmönster, jonglering med fler redskap samt så kallad "passning" där man jonglerar tillsammans med en eller flera jonglörer.
För den som blir biten är utvecklingsmöjligheterna i antal redskap och jongleringsmönster oändliga, jongleringen ger också amatörutövaren bättre koordinationsförmåga och har för många en stressavlösande funktion. 
 
Jongleringsklipp

 
Diabolo är ett roligt cirkusredskap med kort startsträcka där du snabbt kan känna att du lärt dig något, samtidigt som det finns otaliga fascinerande trick att bemästra. 
 
Vi börjar kursen med att lära oss hålla diabolon snurrande på snöret. Därefter lär vi oss utmanande kast, trick och kombinationer individuellt och i par som aktiverar hela kroppen, fysiskt och koordinationsmässigt. 
 
Diabolo!

 

Relaterade kurser
Cirkus

Cirkus

Mångsidig cirkusskola med akrobatik på egen hand och i grupp, jonglering, clowneri och att gå på lina!

Andra kurser
Akrobatik

Akrobatik

En kurs i akrobatik innehåller allt från kullerbyttor och hjulningar till olika sorters volter och parakrobatik.
Balett

Balett

Balettskola för barn och vuxna. Balettlektionerna leds av välutbildade dansare, teknik och dansglädje står i fokus!
Barndans

Barndans

Barndans i små barngrupper. Lekfull dansträning som introducerar dansteknik, förmedlar dansglädje och uppmuntrar kreativitet och modet att uttrycka sig.
Box-fitness

Box-fitness

Med sparkar och slag tränas hela kroppen i ett fartfyllt träningspass till musik. Du kommer såklart också hinna lära dig lite självförsvar, box- och kickteknik.
Calisthenics

Calisthenics

Calisthenics är en varierad träningsform utomhus där främst den egna kroppsvikten används för att förbättra styrka, uthållighet, flexibilitet och balans. Den kan anpassas till alla nivåer och vi har kurser för både barn och vuxna.
Capoeira

Capoeira

Capoeira för barn och vuxna i centrala och västra Göteborg. Capoeira är en varierad aktivitet som innehåller kamp, dans, musik och akrobatik.
Dans och gymnastikmix

Dans och gymnastikmix

Dans- och gymnastikmix för den som vill ha både dans- och gymnastikträning i samma lektion. Varierat och kul!
Dansmix

Dansmix

I den här danskursen får man prova på flera olika dansstilar som jazz, show, balett och streetdance. Perfekt både för den som nyss börjat och för den som redan älskar att dansa!
Distans

Distans

Nu kan du ta del av vår dans- och musikskola var du än bor! Regelbundna onlineträffar kompletteras med ett bibliotek med roligt videomaterial!
Fiol

Fiol (violin)

Fiolkurser för barn och ungdomar. Lär dig spela fiol i en liten grupp!
Gitarr

Gitarr

Gitarrkurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Gymnastik

Gymnastik

Gymnatik för barn och vuxna. I gymnastikkursen tränar vi på kullerbyttor, hjulningar och handståenden. Så småningom går man vidare till svårare moment som handvolter och volter.
Hinderbana

Hinderbana

Träning på hinderbana är roligt, svettigt och varierat! Den här kursen är vår mest populära familjeträning!
Konst

Konst

Vi har konstkurser för både barn och vuxna! Barnen får prova på att måla, använda lera, textil och annat kul! Vuxna kan välja mellan teckning, måla akryl och foto.
Läger

Läger

Vi ordnar läger under skolloven, här kan du som inte gått tidigare få en snabbstart och du som redan tränar har chansen att utvecklas extra snabbt! I sommar har vi läger i parkour, gymnastik och dans!
Musikal

Musikal

Musikal är en blandning av musik, dans och teater. En kurs för barn som gillar både sång och musik, dans och teater, fokus ligger på scenisk framställning.
Parkour

Parkour

Parkour är en populär träningsform som går ut på att ta sig över olika sorters hinder med bara kroppen som hjälpmedel.
Piano

Piano

Pianokurser för barn och ungdomar. Små grupper för alla åldrar, både nybörjare och fortsättningsgrupper.
Showjazz

Showjazz

Jazzdans innefattar många olika stilar som ofta används i showsammanhang.En fartfylld danskurs till modern musik! För barn och vuxna.
Språk

Språk

Vi du lära dig ett nytt språk, eller kanske fördjupa eller fräscha upp dina kunskaper?
Nu erbjuder vi språkkurser med fokus på konversation. Kanske något för dig som drömmer om att snart kunna resa igen!
Streetdance

Streetdance

Streetdance kan vara flera olika dansstilar. De har sitt ursprung i dansformer som uppkommit utanför institutioner och undervisningssalar, dans "från gatan."
Streetworkout

Streetworkout

Street Workout är en populär form av utomhusträning med inslag av både enklare kroppsvikts-övningar som knäböj och sit-ups samt tekniker för att utveckla pull-ups och chin-ups (räckhäv), push-ups (armhävningar), dips(barrpress), muscle-ups mm.
Teater

Teater och drama

Drama handlar mycket om att lära känna sig själv och öva på att förstå andra. Att uttrycka sig själv och att gestalta andra är även grunden i teater.
Webbshop

Webbshop

Kläder för parkour, capoeira, dans, gymnastik och annan träning. Tshirt, linnen, hoodies, byxor och shorts.

Skriv önskat tryck 1-12 (se bildlista), färg och storlek i rutan "frivillig info" när du beställer. Frakt på 40kr per beställning kan tillkomma under perioder då överlämning inte är möjlig, tex då kurser inte pågår.
Yoga

Yoga

Yoga är både stärkande och avslappnande, den kan skapa fokus och koncentration. Därför används yoga både som träningsform och stresshantering.